Geen triathlon Amsterdam Nieuw-West; geen Elfstedenzwemtocht van Stefan – WTJ 1492

WOENSDAG – Aan het trieste rijtje van annuleringen moeten we er vandaag al weer twee toevoegen. Twee, die weliswaar buiten de periode tot 1 juni vallen, maar de voorbereidingen om daarna nog iets goeds neer te zetten zijn te kort. Het gaat om de Amsterdam Triathlon Nieuw-West, de klassieker van het ervaren duo Ralph Hienkens en Klaas de Leth. Uitgerekend de 15e jubileumeditie gaat nu dus niet door.

En het gaat ook om die bijzondere ElfstedenZwemtocht van Stefan van der Pal, triatleet/sportman uit Leeuwarden. Op Amsterdam komen we vanavond nog terug, hieronder de mail, die Stefan vanochtend noodgedwongen moest verspreiden:

 

Beste allemaal,

Met pijn in ons hart hebben mijn vrouw Marianne en ik, samen met ons bestuur en de projectgroep, de knoop door moeten hakken om net als bijna iedere (sport)organisatie ook ons evenement, mijn droom – de Elfstedenzwemtocht 2020 – te annuleren.

Begin deze week hebben we naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen en maatregelen die ten minste gelden tot 1 juni moeten constateren dat het voor onze organisatie onmogelijk wordt om in het korte tijdsbestek dat eventueel na 1 juni nog beschikbaar is de tocht te organiseren op de manier zoals wij dat voor ogen hebben.

Daarnaast zijn we voor de tocht grotendeels afhankelijk van sponsoren. Velen hadden al fantastische bedragen in het vooruitzicht gesteld, waarvoor we ze ontzettend dankbaar zijn. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel bedrijven de schouders onder dit evenement wilden gaan zetten. Echter, het voelt in deze onzekere en moeilijke tijd allerminst goed om bijdragen te vragen aan ondernemers en bedrijven die alle zeilen bij moeten zetten om deze periode door te komen.

Langer uitstellen van de beslissing rond het evenement en eventueel wachten op een nieuwe datum zal een onverantwoord financieel risico met zich meebrengen voor onze stichting, de bedrijven er omheen en voor ons gezin: dat kunnen en willen we beslist niet. Er komt geen nieuwe datum in 2020. Pas wanneer de onzekere tijd waarin we als samenleving momenteel verkeren is weggetrokken en ook de teleurstelling, gaan we kijken naar een eventueel vervolg in 2021.

Het afgelopen jaar stond onze wereld flink op zijn kop in de aanloop naar het evenement, de trainingsweken, de positieve aandacht van de media en de overweldigende support van iedereen die mij een warm hart toedraagt. Dit alles heeft nu een bizarre wending gekregen.

We zijn enorm verdrietig dat hierdoor ‘onze’ goede doelen; Stichting Semmy, Make-A-Wish en Kika niet de aandacht en financiële steun krijgen die wij door het zwemmen van de tocht voor ogen hadden.

Ontzettend jammer Stefan. Als er iemand in Nederland als een bezetene aan het trainen was om dit seizoen beslagen ten ijs te komen, dan ben jij het wel. Heel veel sterkte en laten we hopen dat uitstel geen afstel is.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.