Positief nieuws; Keep on Training; Alarza schenkt apparatuur; PTO; Jason – WTJ 1496

MAANDAG – Positieve berichten. Daar hebben we dringend behoefte aan. Het helpt dus niet als we jullie confronteren met de annuleringen van triathlons als de Stadstriathlon Weert, de Beach Challenge Kijkduin en de triathlon Waalwijk. Twee zuidelijke wedstrijden, hoewel daar wel enkele bemoedigende berichten vandaan komen. Als we de cijfers van het aantal besmettingen mogen geloven althans. Weert staat volgend jaar 12 en 13 juni weer op de kalender, Kijkduin gaat naar 19 juni 2021 en Waalwijk komt op 6 juni te staan. Mooi elk een weekend na elkaar dus.

Echt mooi nieuws is natuurlijk de eerste aankondiging van een wedstrijd die DOOR GAAT. Begrijpelijk dat niemand zich daar nu aan kan wagen, maar het seizoen kent ook nog de maanden juli, augustus, september en oktober. Geduld is – ook ten tijde van corona – een schone zaak.

Positieve nieuwtjes dus. De vele binnentraining-sessies van triatleten die online te volgen zijn, rekenen we daar zeker toe. Zelf kregen we weer een mooie bijdrage van onze sponsor Tri-Experience van Frank Huisman. De boodschap is glashelder: KEEP ON TRAINING. Doen we zeker.

Ook het gebaar van Fernando Alarza, toptriatleet uit de befaamde Spaanse equipe, was prachtig. Hij schonk zijn zuurstofapparatuur, die hij gebruikt om zijn trainingen te verbeteren aan een Spaans ziekenhuis voor de beademing van corona-patiënten. ,,Dit is een gevecht wat we samen moeten overwinnen. Daarin komt het op details aan. Als mijn bijdrage ietwat helpt, hebben we toch weer iets bereikt.’’ Fernando ging vorig jaar nog door de knieen voor Mario Mola en Vincent Luis op het WK Lausanne, maar nu maakt de sportwereld een diepe buiging voor de Spanjaard.

PTO heeft vacature

Positief is ook de vacature die de Professional Triathlon Organisation open stelt voor een communicatiemedewerker. In een tijd waarin ondernemers wellicht pas op de plaats maken en geen grote investeringen doen of extra personeel aannemen, is het goed te vernemen dat PTO tegen de stroom oproeit. Het is ook een signaal: niet bij de pakken neer zitten, toekomstgericht denken, durven en doen!

Ademende shirts

Virtuele duathlons en triathlons. Een Zomertijdloop waar je op elk moment van de dag aan kunt beginnen, mits je maar alleen loopt, de duathlon MoveTheLimit. De ‘ademende’ finish-shirts, die organisatoren geschonken worden aan het medisch personeel, de mondmaskers van BioRacer: het is allemaal hartverwarmend en opbeurend genoeg om ons door een zware periode heen te helpen.

Dit rijtje ‘positieve en optimistische berichten’ moet ongetwijfeld veel langer kunnen worden, de komende tijd. Tijd waarover we in ruime mate beschikken. Dus kom maar door met suggesties.

Atleten-bio’s aangevuld, vandaag met Jason

Zoals Studio Sport in de weekends terugblikt op mooie momenten in de sportgeschiedenis, zo willen ook wij met video’s, verhalen en anekdotes uit de oude doos de wedstrijdloze weken nuttig besteden. Bovendien gaan we ons Trikipedia atleten overzicht weer wat aanvullen.

Dat doen we vandaag met een oude belofte, die we maakten toen Jason van der Burgt ons vorig jaar ontviel. Jason hoort thuis in de Athletes Hall of Fame van Trikipedia. Een goed moment om dat nu te doen, want vandaag plaatste zijn grote liefde Agnes een bericht op de Facebook-pagina ‘Ter Nagedachtenis aan Jason van der Burgt’:

Vandaag zou je 50 jaar zijn geworden….. Helaas voor ons geen samen oud worden. Maar ik ben heel blij dat ik de helft van je leven heb mogen mee genieten. We maken er vandaag een klein feestje van. 

Met een vracht vol mooie herinneringen voegen we Jason zo dadelijk toe aan de tab/hoofdstuk ‘Atleten’. Dat heeft ie meer dan verdiend.

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.