Stadstriathlon Weert voegt zich toe aan de jammerlijke lijst annuleringen

Het is ondenkbaar om – mochten na 1 juni de maatregelen versoepeld worden – een evenement met 2500 atleten en 500 vrijwilligers te organiseren. Dat beseft ook de Stichting Stadstriathlon Weert, die bijgevolg de editie 2020 van de kalender haalt. Hieronder de verklaring van de stichting, die vorig jaar nog het Europees kampioenschap in huis had:

 

Na breed en intens overleg heeft het bestuur van Stichting Stadstriathlon Weert besloten om de 2020-editie te annuleren.

Reden hiervoor is dat we als organisatie van een evenement met meer dan 2.500 deelnemers en 500 vrijwilligers onze verantwoordelijkheid moeten nemen om de verdere verspreiding vaNn het virus te voorkomen. Immers sport, gezondheid en veiligheid horen bij elkaar.

Gezien de actuele ontwikkelingen, de onzekerheid over het verdere verloop van de Coronacrisis en maatregelen die het RIVM en de overheid hebben aangekondigd en wellicht nog gaan nemen is het thans zeer onzeker of het doorgaan van de Stadstriathlon 2020 mogelijk is. Wij willen deze onzekerheid niet langer laten voortbestaan en alle betrokkenen nu duidelijkheid geven.

Veel van onze doelgroepen zijn getroffen door de gevolgen van het virus: verenigingen liggen stil, scholen zijn gesloten, onze 112-triathlondeelnemers leveren nu al extreme prestaties en onze sponsoren zijn gefocust om hun bedrijven draaiende te houden. Daarnaast kunnen triatleten al enige weken niet meer trainen.

Ondanks dat onze organisatie de afgelopen maanden enorm hard gewerkt heeft om een mooie vernieuwde vorm van de Stadstriathlon Weert neer te zetten, valt deze beslissing zwaar maar voelt het wel als goed gezien de huidige situatie.

Alle aandacht gaat nu terecht uit naar gezondheid, naar veiligheid en naar het stoppen van de verspreiding van het virus. Hoe jammer het ook is dat mooie evenementen niet door kunnen gaan, is dit volgens ons de enige verstandige beslissing die er is.

Wij wensen onze vrijwilligers, deelnemers en sponsoren sterkte toe in de komende periode.
Samen kunnen we het virus verslaan!

Als organisatie zullen we niet stil gaan zitten. We hebben ons immers volledig virtueel georganiseerd en gaan nu van de 2021 editie iets extra spectaculairs maken.
Wij hopen u allen volgend jaar tijdens het 2e weekend van juni (12 & 13 juni 2021) aan de start of als toeschouwer van de Stadstriathlon Weert te zien.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.