ITU schort alle internationale wedstrijden tot 30 juni op

VRIJDAG – Een fikse tegenvaller voor alle internationale wedstrijden in de maand juni. Ook die verdwijnen van de kalender, heeft ITU-president Marisol Casado zojuist bekend gemaakt. Holten was zich daar al eerder van bewust en wierp eerder deze week de handdoek in de ring.

Hieronder de verklaring van de Spaanse president:

World Triathlon extends the suspension of activities until June 30

Dear Friends,
 
I wanted to give you some details of the meeting of the World Triathlon Executive Board held early this morning, as well as the activities we’ve had during the last week.
 
First of all, the Board has decided to extend the suspension of all activities of the International Federation until June 30th, due to the current situation worldwide with the COVID-19 outbreak. This suspension includes WTS Yokohama, three African cups, three American events, four Asian cups, one event in Oceania and eight in Europe, plus the Yokohama Paratriathlon Series and a Paratriathlon World Cup.
 
This week we met with the Athletes and Coaches committees, to listen to their feedback and suggestions regarding the proposal for the resumption of the Olympic and Paralympic qualification rankings, and the possibilities of hosting a mini-season at the end of the year, should the pandemic be controlled and we can offer them fair and safe opportunities to compete. 

Yours always in sport


Marisol Casado
World Triathlon President
IOC member

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.