Geen 70.3 Ironman Hoorn eind juni, mogelijk later dit jaar

MAANDAG – Wat een mooi begin van een nieuwe traditie had moeten worden, eindigt in het spijtige, maar meest logische besluit. Er komt eind juni geen 70.3 Ironman West-Friesland. De organisatie bekijkt in hoeverre later dit jaar alsnog de race kan worden gehouden.

Hieronder het persbericht van Extra Leisure, verantwoordelijke organisatie van deze nieuwe wedstrijd (na vorig jaar de geslaagde try-out op de 5150-afstand):

Gezien de laatste ontwikkelingen rondom COVID-19, is besloten dat alle Europese IRONMAN-wedstrijden in juni 2020 geen doorgang vinden. Dit besluit is genomen op basis van de maatregelen en richtlijnen die door internationale en nationale regeringen en gezondheidsinstanties zijn afgekondigd. Dit betekent dus ook dat IRONMAN 70.3 Westfriesland, 5150 en 4:18:4 Westfriesland en bijbehorende side-events geen doorgang kunnen vinden op 26, 27 en 28 juni 2020. We betreuren dit besluit en begrijpen dat dit een enorme tegenvaller is voor onze deelnemers die zich al hebben ingeschreven en hard aan het trainen zijn. Daarnaast is het jammer voor toeschouwers, medewerkers, vrijwilligers, sponsoren en andere partners, maar we hebben een enorme verantwoordelijkheid naar elkaar. De gezondheid en veiligheid van ons allemaal staat voorop.

De komende periode blijven wij de situatie monitoren en proberen wij samen met lokale en landelijke overheden, gezondheidsinstanties, leveranciers, vrijwilligers en andere stakeholders een datum later dit jaar te vinden.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.