Oud Gastel slaat jaartje over; Nieuwkoop zoekt nog naar uitwijkdatum

WOENSDAG – Regenen doet het voorlopig vooral annuleringen van wedstrijden. Vandaag hebben ook de triathlonorganisaties van Oud Gastel en het Nieuwkoop besloten dat in juni hun wedstrijd niet mogelijk is. Hieronder de uitleg van beiden:

GEEN TRIATHLON OUD GASTEL 2020!

OUD GASTEL – Duizend deelnemers, tweehonderd vrijwilligers, fijne sponsors en trouw publiek. Zij allen keken al weer reikhalzend uit naar de laatste juniweek met daarin de Tridaagse, het proefzwemmen, de Rabobank jeugdtriathlon en de Verwer & Janssen Triathlon.

Een onafgebroken traditie van 36 jaar wordt nu – eenmalig – doorbroken. Na grondig overleg binnen het bestuur komen wij unaniem tot de conclusie dat we ons prachtige evenement dit jaar niet door laten gaan. In navolging van Zomertijdloop, Vlietloop en Wandelvierdaagse doet het coronavirus dus ook de triathlon de das om. Met pijn in ons hart laten we ‘onze troetelkindjes’ voor dit jaar varen.

Ook als de regering op 21 april besluit om de teugels (iets) te laten vieren, achten wij het – drie weken na 1 juni – onverantwoord om al zo veel mensen bijeen te brengen voor een sportevenement. Het zou onnodig veel risico’s met zich meebrengen aan onze triathlon en daarmee aan de goede reputatie, die wij als organisatie samen met de vele vrijwilligers hebben.

Wij van ’t Veerke steken onze energie nu liever in het zo goed mogelijk voorbereiden van onze 36e Verwer & Janssentriathlon op 26 juni 2021. Want daar kunnen jullie van verzekerd zijn: wij gaan de extra tijd die we nu krijgen benutten om er volgend jaar een extra feestelijke editie van te maken.

Voor wat betreft de Triathlon Nations Cup, waarvan nu de wedstrijden in Bonn en Oud Gastel zijn afgelast, volgt weldra nadere berichtgeving aan de ingeschreven triatleten.
Wij hopen iedereen volgend jaar in goede gezondheid te mogen verwelkomen in het nog immer triathlon-gekke Oud Gastel.

Alle reeds ingeschreven deelnemers krijgen het volledige inschrijfgeld terug gestort.

Voor nu: veel sterkte gewenst, probeer in goede gezondheid te blijven en zorg goed voor elkaar.

Bestuur ’t Veerke/Triathlonorganisatie Oud Gastel

En de – wat kortere – verklaring de Stichting Triathlon Nieuwkoop:

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn we genoodzaakt het NK Triathlon Midden afstand van 7 juni te annuleren. Dat geldt ook voor onze jeugdtriathlon op zaterdag 6 juni. Afhankelijk van de ontwikkelingen de komende weken, kijken we of we de wedstrijd naar een later moment in het jaar kunnen verplaatsen. Houd social media en onze website in de gaten. Let goed op je gezondheid en op elkaar!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

One thought on “Oud Gastel slaat jaartje over; Nieuwkoop zoekt nog naar uitwijkdatum

 • 08/04/2020 om 10:49
  Permalink

  Ik ben toch wel ernstig benieuwd of de Frysman doorgaat… zeker ook omdat ik geen bier drink zolang ik in training ben. Mocht het aankomend weekend afgelast worden, dan is er in iedergeval troost in de vorm van alcohol :).

  Groet,
  Tibor

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.