Vandaag valt het doek over vijf Tri Hard Series: een hard gelag…

DONDERDAG – Hoe graag we ook beter, vrolijker en positiever nieuws brengen, ook vandaag moeten we voor 2020 afscheid nemen van liefst vijf wedstrijden. En niet zo maar de eerste de beste races: het zijn de Tri Hard Series waaronder het NK sprint Nijmegen en het NK Olympische afstand Rotterdam vallen. Eerder was Haarlemmermeer van de kalender gevallen en naast genoemde NK’s komen daar ook nog eens Zandvoort en TriAmsterdam bij.
Er zit nog wel een positieve draai aan het verhaal: de najaarstriathlons in Ouderkerk en de Bosbaan krijgen er een extra wedstrijd/eventdag bij. Dat biedt ruimte aan gedupeerde deelnemers van eerdere Tri Hard Series.
Evengoed een hard gelag voor de deelnemers, maar zeker niet in de laatste plaats voor de organisatoren temeer daar het voor aantal van hen om hun broodwinning gaat.
Trikipedia wenst deze groep hardwerkende mensen met het triathlonhart op de juiste plaats heel veel sterkte de komende tijd.
Hieronder het persbericht van de Tri Hard Series:
Met pijn in ons (sport)hart hebben we in deze toch al roerige tijden een moeilijk besluit moeten nemen: naast de eerder geannuleerde TRI HLMRMEER zijn wij genoodzaakt ook TRI NIJMEGEN, TRI GP ZANDVOORT, TRI AMSTERDAM en TRI ROTTERDAM te schrappen van de wedstrijdkalender. Dit is het logische – en noodzakelijke – gevolg van de door de overheid opgelegde maatregelen met betrekking tot het coronavirus, maar dat neemt niet weg dat dit ons enorm veel doet. Daarom zijn we blij dat we jullie een aantal alternatieven kunnen bieden.

Hartverwarmend, maar soms ook hartverscheurend waren de reacties die we de afgelopen weken van jullie mochten ontvangen. Begripvol, een hart onder de riem, maar soms ook boosheid en teleurstelling. Al die emoties begrijpen we heel goed in deze roerige tijden. Bij TRI HARD Series zijn we niet alleen organisator, maar bovenal zelf ook triatleet. Stuk voor stuk begrijpen we dan ook als geen ander hoe heftig deze situatie is. Een jaar lang heb je getraind voor komend wedstrijdseizoen en dan valt ineens de ene na de andere wedstrijd weg. En ja, er zijn op dit moment veel belangrijkere zaken dan sport, maar het wegvallen van races is zeker ook ingrijpend voor veel van ons. 

Uiteraard hadden wij nooit kunnen voorspellen dat we te maken zouden krijgen met dit soort onvoorziene omstandigheden en dat we in 2020 al vijf van onze wedstrijden zouden moeten annuleren. Al sinds oktober vorig jaar hebben we flinke kosten gemaakt om deze races überhaupt te kunnen organiseren, terwijl de inkomsten al vanaf maart volledig stil liggen. De gevolgen daarvan zijn nu nog niet voldoende te overzien, maar dat ze heftig zijn, is een ding dat zeker is. 

Dat neemt niet weg dat we achter de schermen keihard bezig zijn geweest met het bedenken van alternatieven, waarmee we jullie niet in de kou laten staan. Die alternatieven zijn bedoeld als handreiking en als dank voor jullie toewijding door de jaren heen, maar moeten uiteraard ook passen binnen onze ambitie om TRI HARD Series overeind te houden. We kunnen namelijk niet wachten om ‘straks’ weer gewoon onze wedstrijden te kunnen organiseren en jullie langs het parcours aan te moedigen terwijl jullie bezig zijn met onze gezamenlijke en favoriete hobby: triathlon!  

De compensatie-opties

Iedereen die zich had ingeschreven voor tenminste één van de wedstrijden in mei, juni en juli ontvangt een e-mail met bovenstaand bericht én een link naar het keuzeformulier voor de compensatie. Er kan gekozen worden uit de volgende opties:

1. Kosteloos registratie doorschuiven naar OD of Sprint TRI OUDERKERK, zaterdag 22 en zondag 23 augustus (extra eventdag)
Naast de reguliere zaterdag met sprint en Olympische afstand, zullen we op zondag 23 augustus een volledige extra OD dag toevoegen aan het programma van TRI OUDERKERK.

2. Kosteloos registratie doorschuiven naar Sprint TRI BOSBAAN, zaterdag 26 en zondag 27 september (extra eventdag)
Ook bij TRI BOSBAAN verdubbelen we het aantal racedagen, door op zondag 27 september een hele dag extra sprintseries te laten starten.

3. Voucher ter waarde van 50% van het door jou betaalde inschrijfgeld voor 2021.
TRI AMSTERDAM deelnemers die deze optie kiezen, ontvangen een kortingscode voor de inschrijving voor 2021. Deze kortingscode heeft de waarde van 50% van het door jou betaalde netto inschrijfgeld voor TRI AMSTERDAM 2020, dus exclusief chiphuur en eventuele daglicentie en extra producten. Deze code kun je vanaf 1 mei gebruiken. Op die dag zal de inschrijving voor alle races in 2021 open gaan.

4. Ondersteun TRI HARD door af te zien van compensatie en ontvang van ons een hoodie.
De annuleringen zijn bijzonder ingrijpend voor ons als organisatie en we zetten dan ook alle zeilen bij om overeind te blijven en onze mensen in dienst te houden. De toekomst is onrustig en onzeker en alle hulp is welkom. Als je deze optie kiest, ontvang je van ons als blijk van dank een prachtige “TRIATHLETES NEVER QUIT” of “I’m not a girl, I’m a triathlete” hoodie ter waarde van €44,95.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.