Extra Leisure; ons werk is onze passie

Extra Leisure b.v. is het bedrijf dat de Groene Loper Run (marathon Maastricht), Long Course Weekend Beesel, Ironman 70.3 Westfriesland en Ironman Maastricht organiseert. Het 12  personeelsleden tellende bedrijf van Rob Frambach en Vincent van der Stouwe wordt hard getroffen; de Groene Loper Run welke a.s. maandag gelopen zou worden is afgelast,  Long Course Weekend is inmiddels verplaatst naar 18 t/m 20 september en afgelopen maandag werd bekend dat men ook op zoek moet naar een alternatieve datum voor IM Westfriesland.

Tijd om eens een blik achter de schermen te werpen bij het bedrijf Extra Leisure b.v. in deze hectische tijden. Wij spraken met Vincent van der Stouwe en Rob Frambach, de beide eigenaren van Extra Leisure. Waar we een blik achter de schermen wilden geven van dit duursport organisatiebureau in deze moeilijke tijden, werd het veel meer; passie, emotie, bevlogenheid, aanpassingsvermogen, dankbaarheid, zegeningen tellen maar natuurlijk ook de financiële gevolgen voor het bedrijf kwamen aan de orde.

We beginnen het gesprek informerend naar elkaars gezondheid en die van de naasten. Als we allen goed hebben geantwoord is de conclusie: “Dat is het meest belangrijke, de rest is maar bijzaak.

Vincent: Natuurlijk vergt de huidige situatie bijna dagelijks aanpassingen, mensen verwachten wellicht dat we nu weinig te doen hebben, maar het tegendeel is waar. Wel zijn we met heel andere zaken bezig, dan waar we mee bezig zouden willen zijn. We zouden het druk moeten hebben met de Groene Loper Run (de marathon van Maastricht en aanverwante loopafstanden), welke normaal gesproken aanstaande maandag gehouden zou worden, echter die is al in een vroeg stadium afgelast.

In plaats daar van zijn we nu druk bezig met zaken te regelen rondom IM 70.3 Westfriesland. Sinds afgelopen maandag heeft de Ironmanorganisatie besloten alle wedstrijden tot eind juni te cancellen. Je kan je voorstellen dat we in druk overleg nu zijn met organisaties en instanties voor een nieuwe datum, maar ook met projectleiders, teamleiders, betrokken gemeenten, wethouders en burgemeesters, sponsoren en natuurlijk de groep die het afzeggen het meest treft; de atleten. We krijgen heel veel vragen en die willen we allemaal op een juiste wijze beantwoorden en zorgen dat we snel met een alternatieve datum voor IM70.3Westfriesland kunnen komen. Daarin zijn we ook in overleg met Ironman Europe, want er zijn zo veel wedstrijden uitgesteld en je wilt ook geen weekend met een zestal 70.3 wedstrijden in een regio. We richten  ons op een nieuwe datum in de periode september-half oktober.

Rob voegt vervolgens toe: Daarnaast is er ook overleg met Challenge Almere, immers zij hebben hun WK voor het tweede weekend in september gepland. Al is onze enige alternatief het tweede weekend van september, zullen we daar nooit organiseren. We hebben een prima relatie met de organisatie Almere en dat willen we zo houden. Samen versterken we elkaar en willen we de triathlonsport in Nederland en verder groter maken. Aan monumenten moet je niet komen en dat zullen we ook nooit doen!!!!! Het blijft een lastige zaak met al die verschillende partijen een nieuwe datum te plannen, want waar dan ook zit je vast wel een ander evenement in de weg, maar we verwachten op korte termijn met een nieuwe datum voor IM 70.3 Westfriesland te kunnen komen.

 

Wees er van overtuigd dat wij als bedrijf geen enkel voordeel uit de bestaande situatie halen. Wij hebben evenementen die groter zijn als gemiddeld en dus de kosten evenzo. We hebben een gezond bedrijf en plots zitten we in een situatie waarin alles met vraagtekens omrand is. We hebben er alle vertrouwen in dat we ook volgend jaar nog steeds een gezond bedrijf zijn, we hebben goede partners in investeerders en de Ironman organisatie. Als bedrijf hebben we ongeveer 10 gezinnen te voeden. Het liefste blijven we dat doen. Maar vergeet ook al die andere organisaties niet, ook zij hebben te maken met gemaakte kosten en een evenement wat uitgesteld of  afgelast is. 

De evenementenbranche is als één van de eersten geraakt en zal de langste nasleep ervaren waarschijnlijk. Vincent heeft er een heel duidelijke toevoeging bij:
Wij vinden het absoluut niet gepast om zielig te doen. Kijkend naar de mensen die het virus hebben, de mensen in de zorg en al die andere beroepsgroepen, past het ons absoluut niet de zielige partij uit te hangen. Vanuit onze passie zijn we allen bij dit bedrijf betrokken, hebben we gekozen voor dit beroep en het organiseren van evenementen. 365 dagen per jaar zijn wij met hart en ziel bezig om fantastische evenementen neer te zetten. De huidige situatie vergt aanpassingen van iedereen. Natuurlijk is het financieel lastig, er komt immers niets binnen en we weten ook niet wanneer er weer inkomsten zullen zijn. Onze medewerkers werken thuis, onder andere omstandigheden en voorwaarden. Wij vinden het vooral sneu voor al die atleten, die normaal van onze evenementen kunnen genieten.

 

 

Persoonlijk is voor mij bij ieder evenement het hoogtepunt de finishende atleet; afgepeigerd, moe maar voldaan, het magische moment dat die medaille er is en de glimlach verschijnt. Deze crisis ontneemt hen en ons die momenten. De passie wordt ons ontnomen, ons werk is die passie, net zoals dat geldt voor de deelnemers.

Van nature ben ik een positief ingesteld mens, maar soms in deze dagen, heb ik ook wel eens een moment van twijfel. Mijn “lijstjes” helpen me dan; gewoon zaken noteren waar ik dankbaar voor ben, focus op het goede, mijn zegeningen, dat maakt me in deze tijd sterker. We zijn in de thuissituatie anders bezig; we spelen restaurantje, waar ik in een net pak mijn gezin bedien, we organiseren een buitenbioscoop en genieten van het samenzijn en elkaar. Later kijken we waarschijnlijk met een goed gevoel terug op deze bizarre periode.

Zowel Rob als Vincent zijn duidelijk in hun visie voor de komende evenementen:

We zijn zakelijk anders bezig, maken overuren in een periode dat er geen evenementen zijn, het boeit ons niet. Dat alles vanuit onze passie. We gaan met elkaar voor 100% door voor IM Maastricht en IM 70.3 Westfriesland 2020.

Dank voor dit bijzondere gesprek Rob en Vincent.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.