Frodo zamelt geld in voor corona-projecten in Girona; TRI Hard Series hard geraakt; Ironman verlengt tickets Kona – WTJ 1505

DONDERDAG – Met wat goed nieuws beginnen? Het initiatief van Jan Frodeno om geld in te zamelen voor (algemeen gesteld) getroffenen van de corona-crisis in Girona, de stad waar Frodo woont en traint, wordt alom bejubeld. We schreven het al eerder, maar in alle opzichten is de Duitser de ware ambassadeur van onze sport en dat blijkt eens te meer met dit initiatief. Zijn oproep om te doneren was niet tegen dovemansoren gericht, zo blijkt op zijn site viprize.org/frodeno

We plaatsen hier Jans oproep:

Hello Fans,

With your support for my Corona Relief projects you now have the chance to win an exclusive training day with me!
You can bring a friend and we will cover your trip to Spain and the hotel.
For your donations you will receive many exclusive prizes guaranteed, like an original bike, signed merchandise, FC Bayern Munich Champions League tickets or even an exclusive biking tour with me!
Please help us and support many Corona Relief projects in Germany and Spain.
I am looking forward to your support and lets join forces to help!

Your Jan

foto Ingo Kutsche

TRI HARD Series hard geraakt

Girona is, net als meerdere plaatsen in Spanje, zwaar getroffen door het virus. Het is een echte sportstad waar tal van wielrenners en triatleten overwinteren. Ook Milan Brons zat er tot voor kort nog. De Almeerder kon ternauwernood Spanje nog verlaten en traint nu thuis. Hij is net als vele triatleten in afwachting van de eerste wedstrijden.

Die laten nog wel even op zich wachten. Was het gisteren een zwarte dag voor Nieuwkoop en Oud Gastel, vandaag maakte TRI HARD Series bekend dat het niet bij de afgelasting van Tri Haarlemmermeer zal blijven. In juni vallen Nijmegen, Zandvoort en TriAmsterdam weg en in juli Rotterdam. Dat is een flinke hap uit de wedstrijdkalender, want we hebben het meteen over twee NK’s waarvoor de organisatie dit jaar geen alternatieve datum kan presenteren. De NTB zoekt naar een goede oplossing, maar ik geef het je te doen. Nijmegen was op 6 juni het NK sprint, Rotterdam Willem Alexanderbaan kreeg het NK Olympische afstand toegewezen. Beiden vallen onder de TRI HARD Series, waar de Almeerse organisatie Start2Finish mee begaan is. Startgelegenheid komt er wel dankzij de extra wedstrijddagen in zowel Ouderkerk als de Bosbaan, beiden in het najaar. Maar het kan de zoveelste tegenvaller in het toch wel mislukte sportjaar 2020 niet verbloemen.

Een zware klap voor de professionele organisatie, die ook nog eens betrokken is bij het WK Multisports Festival Almere. Pas in september gelukkig, laten we daar dus maar niet over speculeren. Zo’n gezellige zomer wordt het toch al niet. Verder verdween ook de Utrechtse Heuvelrug triathlon uit de snel slinkende junikalender, waar nu nog 14 Nederlandse wedstrijden in staan opgenomen.

Nogmaals willen we benadrukken dat geld bepalend is voor veel dingen, maar gezondheid is er niet mee te koop. Vroeger niet, nu ook niet. Dus voor we gaan steggelen over afdrachten, inschrijfgelden, restituties enzovoorts: besef dat het grootste goed is dat je het na deze inktzwarte periode gezond en wel kunt navertellen. Wie dan nog in de verdeel-en-heers-strategie verder leeft, heeft de lessen uit deze coronacrisis slecht begrepen.

Ironman 

Kopenhagen valt dan weliswaar uit het rijtje Ironmans weg, de Road to Kona 2020 biedt nog wel nieuwe mogelijkheden. Ironman heeft de kwalificatieperiode met een week verlengd. Triatleten konden zich tot 23 augustus plaatsen voor het WK op Hawaii, dat wordt nu 30 augustus. Daarmee bieden de Franse Ironman in Vichy (23 augustus), de Ironman Alma Ata, Kazachstan (23 augustus) en de teruggekeerde Ironman Penticton, Canada (30 augustus) ook kansen op kwalificatie voor het WK Ironman dit jaar. Bovendien wordt het Legacy Program uitgebreid hetgeen meer atleten in staat stelt via wachtlijsten een ticket voor het WK Ironman te bemachtigen. Alles wijst erop dat anders het aantal deelnemers weleens een stuk lager kan uitvallen. Het WK is dit seizoen op 1o oktober. Mag de wereld dan weer ietwat meer mogelijkheden bieden tot samen sporten?

Zoals beloofd. Gaan we in ons atletenoverzicht van bio’s verder met de letter E. Niemand minder dan Jos Everts wordt op Goede Vrijdag geportretteerd in onze Hall of Fame. Hij is de laatste Nederlandse winnaar in – toen nog Ironman – Roth bij de mannen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.