Heleen blogt door tot Norseman 2021; Exclusief idee Patrick Lange – WTJ 1509

DONDERDAG – Soms als de zin ontbreekt om een WTJ te maken, lift ik mee met content van iemand anders. In dit geval van Heleen de Hooge alias Heleen bij de Vaate. Toen we woensdag vernamen dat de Norseman Xtreme Triathlon voor 2020 nog een berg te hoog is, peilden we meteen bij Heleen.

Samen vonden we het wel een blog waard, haar vierde. Hieronder staat hij opgenomen, maar hij komt ook nog apart op onze site. Het is per slot van rekening haar blog. Het goede nieuws is wel dat Heleen er mee door gaat. Dus trainen voor Norseman 2021 en schrijven voor Trikipedia. Zijn we blij om.

Andere nieuws betrof de uitlatingen van Patrick Lange tegenover de ARD. Een WK Ironman op Hawaii met alleen de pro’s. Minder risico op besmetting als er maar maximaal 80 man/vrouw aan de start staat. Onzinnig idee Patrick, maar dat komt omdat wij Nederlanders een Elfstedentocht-cultuur hebben.

Dat moet ik even uitleggen. In de jaren dat het net niet hard genoeg vroor, maar toch een flinke laag ijs op de Friese wateren, kwam de discussie ook altijd los: laat alleen de 150 wedstrijdrijders toe, vergeet de recreanten. Dan kunnen we tenminste rijden. No way dat de Vereeniging Friesche Elfsteden gehoor gaf aan die oproep. En zo hoort het ook. Respect voor de tradities. Hawaii is dat sinds 1978 ook. Dus Patrick: Schade, aber alles ist noch nicht vorbei.

In de Hall of Fame gingen we van via Sander Berk, Maaike Caelers, Conny van Diest naar Jos Everts. De eerstvolgende aan de beurt is…..Bert Flier. En uiteraard komt in de toekomst ook Heleen bij de Vaate voorbij. Trouwens, ze komt nu al aan het woord:

 

Het bericht waarvan je wist dat ie zo komen……

 

“It is with a heavy heart we have decided to postpone Zalaris Norseman Xtreme Triathlon 2020 for one year.”

 

Zeer begrijpelijk, en de consequenties van zo’n beslissing valt in het niets in vergelijking met de consequenties en implicaties die de COVID-19 pandemie heeft op de wereldwijde populatie. Maar zo lang er nog geen uitstel of afzegging is, blijf je toch stiekem een klein beetje hoop houden. Die hoop is nu weggenomen, er was even een kleine teleurstelling, maar die was snel verdwenen en er zitten ook heel veel positieve kanten aan.

 

  1. Yes, ik heb een slot voor de Norseman 2021!
  2. Ik mag nog een extra jaar genieten van de voorbereidingen naar dit fantastische evenement
  3. Meer blogs voor Trikipedia 😉
  4. Ik heb nog meer tijd om mezelf klaar te stomen
  5. Ook mijn supporters hebben meer tijd om te trainen

 

Even een korte update van de stand van zaken hier in Zwitserland. Wij mogen zeer dankbaar zijn dat wij sinds de corona maatregelen van kracht zijn gegaan ons nog redelijk vrij kunnen bewegen. Sinds 13 maart zijn alle hotels, restaurants, sportfaciliteiten, kappers etc., winkels (uitzondering supermarkten, drogisterijen en tankstations) gesloten. Je mag maximaal met 5 personen de straat op en verder geld 1,5 meter afstand houden.

Er wordt zoveel mogelijk geadviseerd om thuis te blijven. Maar buiten sporten mag gelukkig nog wel. Nu ben ik sowieso een persoon die het heerlijk vindt om in haar eentje te gaan sporten, dus voor mij is er in die zin niet zoveel veranderd. Evenals in Nederland lijkt het dat we de top van de curve zijn gepasseerd.

Naast dat we buiten mogen sporten is het de afgelopen weken ook nog eens fantastisch weer. Ik kan me niet herinneren dat ik zo vroeg in het seizoen al zo veel in het kort heb gefietst. Van dat mooie weer blijven we dan ook nog maar even lekker genieten.

Ik heb de laatste weken wel geprobeerd om het zwemmen op een alternatieve manier een beetje bij te houden. Dat betekent dat ik veel zwemelastiek oefeningen heb gemaakt. Wie weet betaald dat zich nog eens uit, een nieuwe prikkel is altijd goed. En ik moet zeggen dat ik op dit moment nog geen motivatie problemen ken, ik ben geen persoon die perse een doel moet hebben, het trainen op zich vind ik al heerlijk! Het zou natuurlijk wel leuk zijn om aan het eind van het seizoen nog een triathlon te kunnen doen.

Tot zover Norseman blog nummer 4. Nog een kleine 16 maanden voorbereiding tot 7 augustus 2021. Ik wens iedereen ondanks alles toch een fijne sportzomer, lekker blijven bewegen en “bleib gesund” zoals ze het hier zeggen!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.