Een leuke quiz, oude uitslagen, bio’s helpen ons de coronatijd wel door; superactie Gelreman – WTJ 1510

VRIJDAG/ZATERDAG – Ik sluit niet uit dat het grote sportnieuws zonder wedstrijden toch enigszins opdroogt. Dat neemt niet weg dat we wel dagelijks (behalve op zaterdag in wedstrijdloze periodes) een WTJ blijven maken. De annuleringen verwerken we wederom in ons Excel-bestand, daar kun je dus altijd kijken welke wedstrijden er zijn weg gevallen.

Waar we mee door gaan zijn de Quiz van Ruud, die inmiddels al enorm aanslaat. Niet alleen quizt iedereen lekker mee, ook voor de filmpjes staan de atleten en prominenten in de rij om een vraag te stellen. Hartstikke leuk, zo komen we deze coronatijd wel door.

Uitslagen, uitslagen, uitslagen

Verder werken we stug door aan het verder invullen van ontbrekende uitslagen uit het verleden. Zodra we daar een goed overzicht van hebben, zullen we een oproep doen naar welke Nederlandse uitslagen er nog ontbreken in het best omvangrijke archief. Om jullie een idee te geven. In 310 plaatsen in Nederland zijn tussen 1981 en nu in totaal zo’n 3100 triathlonevenementen gehouden (als er op dezelfde locatie op dezelfde dag/hetzelfde weekend meerdere wedstrijden/series zijn gehouden wordt dat als 1 geteld). Daarnaast nog eens zo’n 1600 duathlons, wintetriathlons, zwemlopen, crosstriathlons en crossduathlons. Het vergt nog een paar maanden thuiswerken, maar daar moet ik natuurlijk niet te veel op hopen, want dan moeten jullie nog langer wachten om terug in competitie te komen. En moeten wij speakers nog langer zwijgen, ook dat is een straf.

Overigens is sporten zonder wedstrijden ook best leuk. Ik weet eigenlijk niet beter. Maar ik merk op mijn trainingsrondje wel dat er veel meer wedstrijdatleten voorbij komen dan vroeger. Tja, je moet wat. En er komt een moment dat je je toch weer wil meten met de rest.

Goed, wat doen we nog meer? De atletenbio’s. Dit weekend komt Bert Flier erbij. Nog even geduld. En daarna Guido Gosselink en Wieke Hoogzaad.

Raden naar oude uitslagen

En zojuist bedacht ik me bij een post van Martin Breedijk dat het wel leuk zou zijn om de rubriek Oude Doos weer tevoorschijn te halen. U weet wel, die oude uitslagen, waar je dan weer bekende namen in tegenkomt. Nog leuker is het om de uitslag wat interactiever te presenteren. Oftewel: we geven een fragment van de uitslag (top 20 of 40 bijvoorbeeld) weer zonder de locatie en het jaartal te vermelden.

Het is dan aan jullie om het jaar en de plaats te raden. Verder vinden we het erg leuk als je door fotomateriaal van zou hebben of leuke anekdotes. Herinneringen aan bepaalde atleten, die in die uitslag staan of je eigen belevenissen aan die wedstrijd. We gaan kris-kras door de geschiedenis van onze sport. Van hele oude uitslagen tot recentere. Triathlon, duathlons enzovoorts. Hoofdzakelijk in Nederland gehouden.

Het voornemen is om er op doordeweekse dagen steeds om 15.00 uur eentje op Facebook te plaatsen. Omdat we (heel) veel lezers hebben, die FB vaarwel hebben gezegd, verschijnt ‘het uitslagfragment’ ook op onze site. Twee dagen later maken we het antwoord bekend. Hieronder de eerste, bij uitzondering dus op een zaterdag.

Superactie van Gelreman

Tot slot: Willeke van der Zand en Gert-Jan ten Pierick hebben een druk schema vandaag. Namens hun wedstrijd Gelreman (die overigens nog fier op de kalender staat!) brengen zij bij alle ingeschreven triatleten de hoodies van Gelreman, Strijden tussen de Rivieren. Ter inspiratie om – wat er ook gebeurt – vooral door te blijven trainen. Prachtig gebaar!

 

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.