De laatste mutaties in de junikalender: nog 9 Nederlandse races over – WTJ 1512

DINSDAG – Vandaag is een dag waar veel Nederlanders uitzien naar de persconferentie van het kabinet over aanvullende corona-maatregelen. Wordt het soepeler of moeten we nog langer door de zure appel heen bijten.

Er wordt beweerd dat de horeca nog zeker tot 16 mei dicht moet blijven en evenementen tot en met oktober worden afgelast. Als dat laatste het geval is, is het sportjaar echt voorbij. En moeten we een dikke streep zetten door vrijwel alle tri- en duathlons in ons land. Nog maar even afwachten.

Afwachten doet al heel lang de organisatie van de 043 triathlon in Maastricht. Ook voor organisator Raymond Beeren van BearSports zijn evenementen een boterham, dus snappen we dat hij het beslismoment zo lang mogelijk uitstelt. Wordt het echt de eerste triathlon waar we weer naar toe kunnen?

Kan het niet op 1 juni (Tweede Pinksterdag) dan wijkt Maastricht in eerste instantie uit naar 19 juli. De tweede triathlon, die nog op ons junilijstje stond was Terneuzen. Daar is inmiddels gekozen voor 2021. Op zaterdag 5 juni is dan iedereen van harte welkom in Zeeuws-Vlaanderen.

Nog wel op de kalender staat 6 juni de triathlon van Krimpenerwaard. Geen grote wedstrijd, maar toch. De voorbereidingen gaan nog even door. Deze week hakt wel de organisatie van de triathlon Hengelo op 7 juni de knoop door. De triathlon vna Luttenberg op dezelfde datum staat nergens meer op de kalenders.

5 juni 2021. Dat is de datum dat voor het eerst in 25 jaar (!) hopelijk weer een triathlon in Delft gehouden kan worden. De organisatie had dit jaar al willen herstarten, maar 13 juni is toch geen optie gebleken vanwege het coronavirus. ,,Erg jammer, maar we weten dat de gezondheid van ons allemaal een hogere prioriteit heeft.’’ Mooi gesproken.

De ijverige organisatie van Rosmalen (sinds twee jaar weer helemaal terug) heeft inmiddels wel besloten de voorbereidingen te staken. Uitstel dit jaar zit er niet in voor de op 21 juni geplande wedstrijd. De organisatie verwoordt het als volgt: ,,Wij willen geen valse hoop bieden. Gezien de grote onzekerheid hebben wij er daarom voor gekozen de triathlon niet te verzetten naar een later moment dit jaar. We richten ons vanaf nu met volle overgave op de editie van volgend jaar op 20 juni 2021.’’

Ook nog wel op de juni-kalender staan de triathlons van Theta Eindhoven (14 juni) Oss (20 juni), Oostvoorne (21 juni), Stiens (27 juni), Leidschendam (28 juni) en Gendt (28 juni). De voorinschrijving voor de triathlon van Gendt, traditiegetrouw gekoppeld aan de Kersenfeesten is uitgesteld tot 1 mei.

Internationaal heeft Ironman Cork in Ierland vandaag besloten dat er geen uitgestelde datum te vinden valt voor hun race en derhalve pas in 2021 zal terugkeren op de kalender. We werken ons Excel-bestand zo goed mogelijk bij. Dus blijf die raadplegen.

Blijf gezond!

Ruud en Wim

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.