Na de maatregelen van dinsdag wordt september dé triathlonmaand (?) – WTJ 1513

WOENSDAG – De klap dreunt nog even na. Zozeer dat we woensdag niet aan een WTJ (misschien is 1513 wel een ongeluksgetal?) toe kwamen. Als een kaartenhuis stortte dinsdagavond het hele wedstrijdseizoen in elkaar. De grote vraag is: hoe nu verder met sportbeoefening en sportevenementen? Vanaf september, maar misschien ook wel in de jaren daarna?
Duivelse dilemma’s. Dat zijn het zeker. Een ingreep zoals dinsdag verwoord door premier Rutte zal zeker niet zonder slag of nood genomen zijn. Gezondheid is ons allergrootste goed. Maar de beperkingen die nu al tot zeker 1 september zijn opgelegd, zijn voor ons aller welzijn niet bevorderlijk. Alle gemaakte plannen – of die nu wel of niet commercieel zijn – vallen in het honderd. Dat is vergeleken bij de vele ziekte- en sterftegevallen weliswaar kleiner leed, maar toch.
 
Niet vrolijk
We voelden het natuurlijk al wel aankomen. Diverse organisaties van wedstrijden in juni en juli hadden de handdoek al in de ring geworpen. Apeldoorn zelfs op 5 september al. Met het verdagen van de datum voor evenementen naar 1 september komt daar dus een hele trits aan wedstrijden bij. Niet bepaald iets om vrolijk van te worden.
Zoals we dat eerder deden geven we annuleringen weer in de eigen bewoording van de organisatoren. Compleet zijn we daarin overigens niet, maar het spreekt voor zich dat er tot en met 31 augustus geen uitzonderingen zijn.
 
Eerst de organisatie van Frysman:

Niet geheel onverwacht, maar toch wel een klap. De eerst volgende Frysman is op zaterdag 3 juli 2021. Alle deelnemers hebben gisteravond bericht hierover ontvangen. Iedereen die voor dit jaar ingeschreven staat is er automatisch volgend jaar bij, er zal geen toeslag of heffing toegepast worden. Mocht iemand nu toch afzien van deelname in 2021 dan is een redelijke restitutie tot 80% mogelijk. Ook voor de HeldenHelpers zit er niks anders op dan wachten tot volgend jaar! Wij hopen dat jullie er weer met net zo veel enthousiasme naar toe leven!
Voor iedereen is het een zware tijd, maar vooral voor mensen, bedrijven en gezinnen die er onder te lijden hebben. Of wel lichamelijk of financieel. Help elkaar waar mogelijk!
Mochten de reismogelijkheden binnen Nederland versoepeld worden in de zomer dan raden wij jullie aan om gewoon naar je geboekte accommodatie in Gaasterland te komen. De toerisme sector heeft het hard nodig straks! Verder wensen wij iedereen veel sterkte toe in de deze tijd, blijf ALLEEN trainen zo lang het kan en blijf ook in het dagelijkse leven uit de stayerzone!
 
Een Triple Dutch zat er niet meer in, want ook de Gelreman…:

Hoe lastig het besluit ook was. Helaas hebben wij ook onze deelnemers moeten informeren dat er geen Gelreman zal komen in 2020. We hebben gekeken naar het verplaatsen naar begin september maar de maatregelen die we dan zouden moeten nemen maken dat de Gelreman niet het event kan worden wat we wel willen bieden. Op onze website kun je onze overwegingen lezen.
Wij hopen jullie te zien in 2021 op 28 augustus gaan we er weer voor.
 
Nog een grote: de triathlon van Klazienaveen:

Vanwege de aangescherpte RIVM-richtlijnen omtrent het coronavirus (COVID-19) zijn wij, met pijn in ons hart, genoodzaakt de Triathlon Klazienaveen van 23 augustus te annuleren.
Iedereen die zich heeft ingeschreven ontvangt de komende dagen een mail van ons betreffende restitutie van het inschrijfgeld.
We hopen dat de situatie snel onder controle is en we volgend jaar weer een prachtige wedstrijd neer kunnen zetten in Klazienaveen, waarbij we weer veel atleten mogen verwelkomen.
Let goed op je gezondheid en op elkaar!

 

Triathlon Leiderdorp draait ook al heel wat jaartjes mee:
Door de gisterenavond aangekondigde verlenging van de maatregelen rondom het Corona virus kan de Baanderij Triathlon Leiderdorp op 16 augustus dit jaar definitief niet doorgaan.
We nemen zo snel als mogelijk per e-mail contact op met de mensen die zich hebben ingeschreven.
We hopen jullie in 2021 weer een mooi evenement te kunnen bieden. Zorg goed voor jezelf en anderen en blijf gezond!

 

Ze stond nog heel lang op de kalender, de Isaac 043 Triathlon van Maastricht, geprogrammeerd op 1 juni met een uitwijkdatum van 19 juli. Organisator Raymond Beeren heeft nu zijn evenement verplaatst naar eind mei 2021:
Door de maatregelen van de overheid dat evenementen tot 1 september niet mogen plaatsvinden is het logische gevolg dat de Isaac 043 Triathlon, die gepland stond voor 1 juni, is afgelast. Deelnemers die reeds ingeschreven stonden ontvangen voor 30 april een mail mbt de verdere afhandeling van de afgelasting. De Iscaac 043 Triathlon zal volgend jaar plaats vinden in het weekend van 29 en 30 mei 2021. De triathlon wordt dus NIET verplaatst naar een nieuwe datum in 2020. We hopen jullie volgend jaar te zien.
 
Hou het plezier vast!
Tot zover voor nu even de bekendmakingen, waarvan we helaas weten dat het slechts het topje van de ijsberg is. Wat we echter vooral willen benadrukken is: LAAT JE NIET ONTMOEDIGEN DOOR HET GEBREK AAN WEDSTRIJDEN. SPORTEN DOE JE OMDAT JE HET LEUK VINDT, JE ER GOED BIJ VOELT EN ER VEEL VOLDOENING UIT HAALT. UITDAGINGEN ZITTEN NATUURLIJK IN COMPETITIES, MAAR DIE KOMEN VANZELF WEER TERUG. BLIJF BEWEGEN, BLIJF PLEZIER HOUDEN, HOU HET CARPE DIEM-GEVOEL VAST!

 


In dat verband vestigen we graag je aandacht op de Core & Krachttraining van Tri2One Coaching. Vanavond is de volgende Webinar. Dankzij Hylke Sietzema en zijn fantastische team kom je alles te weten over core & krachttraining en wat er in je lijf gebeurt. Het maximale halen uit je training en beter presteren? Sluit je dan vanavond aan bij de Webinar.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.