In memoriam: Barbera Hoogenraad

WOENSDAG – Ik betrap mezelf er ook wel op in deze bizarre tijden. Als de dagelijkse RIVM-cijfers bekend gemaakt worden, neem ik de getallen voor kennisgeving aan. Als ze dalen, krijg ik een sprankje hoop dat we de crisis weer te boven komen. Fout natuurlijk, want  achter elke besmetting, elke ic-opname en zeker achter elk overlijden schuilt onmetelijk veel verdriet
.
Verdriet is er deze dagen ook in het triathlonwereldje en bij ons Trikipedia-team. Wij treuren om de veel te jong gestorven Barbera Hoogenraad, lang geknokt tegen die andere rotziekte.
Barbera Westerduin deed geen triathlons, maar was dertig mooie jaren de grote liefde van triatleet Marco Hoogenraad. Hij is webmaster van onze site.
Achter veel sporters staat een partner. Maar Barbera was voor Marco veel meer dan dat . Ik kan het niet met uitslagen staven, maar Marco presteerde mijns inziens pas echt goed als Barbera bij de finish hem opwachtte. Gelukkig was dat meestal het geval, zelfs in de laatste jaren waarin ze soms te ziek was om het een hele dag vol te houden. Voor Marco stond ze klaar.
Omgekeerd was dat niet minder. Voor de zorg en het geluk voor zijn ‘Bar’ en hun beide kinderen Savannah en Xandro cijferde Marco zich helemaal weg. Dan maar even geen topsport, daar was de immer opgewekte Marco duidelijk in. Recht door zee, dat was Barbera Hoogenraad beslist. Van schijnheilig gedoe hield ze niet en dat liet ze direct merken. Maar voor echte vrienden ging ze door het vuur en uiteraard was haar prachtig gezin ‘haar allessie’. Samen konden ze ook in de jaren van afnemende gezondheid nog naar hun lievelingseiland Lanzarote. Daar genoten ze van elkaar en van de vele vrienden, die ze er maakten.
Barbera verheugde zich enorm op de komst van hun eerste kleinkind, komende zomer. Het heeft niet zo mogen zijn. Marco bracht haar overlijden vanochtend als volgt naar buiten:
Barbera “Bar” heeft op Bevrijdingsdag haar bevrijding gevonden ?❤? Mijn “pikkie” is er niet meer. Je laat me achter met 30 jaar liefde, prachtige herinneringen, met 2 geweldige kinderen waar ik veel steun bij vind en waar ik je altijd in zal herkennen en in blijven zien. Dank je voor je onvoorwaardelijke liefde en steun in alles. Ik hou van je en je bent voor altijd mijn “pikkie” ❤
Rust zacht lieverd voor altijd in mijn hart ❣
De uitvaart zal op verzoek van Barbera in besloten kring plaatsvinden te Rijswijk.
Het zijn onwerkelijke tijden. Tijden van veel leed en verdriet, te veel. Misschien komen we pas over een paar jaar tot het besef hoe groot het verlies van al die dierbaren is en hoe moeilijk dat alles toen – in dat droevige jaar 2020 – te verwerken was. Het leven is niet altijd eerlijk, de dood ook niet. Rust zacht, lieve Barbera.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.