Wie denkt dat onze triatleten stil zitten, heeft het goed mis: Edo, Unltd en Trispiration – WTJ 1525

DINSDAG – Wil je onze uitslagen ook in je database hebben? Edo van der Meer zegt het met een smiley erachter. Maar natuurlijk Edo, we zijn blij met alles. Het allerbelangrijkste is echter dat onze sporters creatieve oplossingen bedenken om weer aan de gang te zijn. De groep van EDO Sports begon afgelopen zondag aan een run-bike-run.

Het ging gewoon van thuis uit en in Maastricht had Edo met z’n team een parcours neergelegd waar iedereen tussen 17 en 19 uur kon komen racen. ,,Om onze atleten een beetje plezier te geven en een uitlaatklep voor al die wintertrainings houden we om de week een event. De week ervoor was het vijf kilometer rennen en een kilometer zwemmen, nu de RBR en zondag 24 mei houden we een OD triathlon. Hopelijk dan al met een groepje tegelijk, afhankelijk van de maatregelen.’’

Moo is in topvorm

Het plezier uitte zich ook in een digitale borrel na afloop met de uitreiking van enkele grappige prijzen. Ja en dan de uitslagen. Mohammed Maso won de ‘zwemloop’. Sven Bams werd tweede en Junior Bams derde. De vrouwen deden ook hun best. Anna Witteveen is prima in vorm (kilometertje zwemmen in 15.15, Moo trouwens in een vliegensvlugge 12.01). Ze won voor Astrid van Cauwelaert en zus Tessa Witteveen. 23 atleten deden mee aan de eerste combi.

Een week later ging ook de RBR naar de Syrische topatleet. Mo was net even sneller dan Robert de Korte en Piotr Strato Vijfde en eerste vrouw bleek Diede Diederiks, op enige afstand volgden Anna Witteven en Astrid van Cauwelaert. Zo horen we toch wat ‘nieuwe’ namen, die nieuwsgierig maken. Edo run-bike-runde zelf ook lekker mee: hij eindigde precies in de middenmoot van het afgelopen zondag uit 36 atleten bestaande deelnemersveld.

Net als Hellas, De Dolftijn en Rogelli Trimates doet ook een team van EDO Sports mee aan de wereldwijde @gozwift TeamTimeTrial. Wij zeggen: allemaal goed bezig!

Jorieke enthousiasmeert Team Unltd

Ook bij Team Unltd gaan ze aan de slag, zo laat Jorieke Casteleijn ons weten. Zaterdag 16 mei is een run-bike-run, waar het hele team aan mee doet. ,,Niet tegelijk en op 1 locatie, maar ieder in eigen woonplaats en op en eigen gelegenheid.’’ Of daar ook een uitslag uitrolt, is in dit stadium niet zo belangrijk. In elk geval doen naast Jorieke ook Sophie van der Most, Leonie Rijk, Olaf Brouwers en Rody Kroon mee. Jorieke heeft voor zichzelf alvast een uitdagend en spectaculair parcours in en rond Amersfoort uitgestippeld. Klaar om haar tanden erin te zetten, zo te zien….

Josta krijgt veel respons op Trispiration-‘wedstrijdjes’

Vervolgens draagt ook Josta Bolhuis van Trispiration haar steentje bij in alle positiviteit. Ook daar werd gezwommen en gelopen. ,,Wanneer zwemmen niet mogelijk was, mocht het 15 kilometer fietsen worden.’’ Het maakt eigenlijk niet uit hoe er gesport wordt áls er maar gesport wordt. Behalve eindtijden deelde Josta bonuspunten uit voor social media-activiteiten waarin Trispiration werd getagd. ,,Sommigen stegen daardoor met stip!’’ lacht ze.

Ook de dubbele afstand was mogelijk. Het eerste weekend was vol triathlonactiviteiten. ,,Erg geslaagd met veel support naar elkaar en met elkaar op afstand.’’ Communicatie gaat via een besloten Facebook-groep, maar Josta mocht sommige berichten best delen. Zoals van Anke van Genesen: ,,Er zat al een knoop in mijn maag omdat ik met ‘ik-zwem-sneller-dan-dat-ik-ren-Josta’ mee mocht en dat werd niet beter toen ‘ik-zou-morgen-de-halve-op-mallorca-Marieke’ vertelde dat ze dit seizoen in de Eredivisie zou utikomen. Voor mij is 2000 meter zwemmen als een halve marathon lopen. Met een bevmoedigende glimlach van ‘sleutelbewaarder-en-stiekem-zwemmer-Marloes’ ging ik gewoon mijn eigen plan volgen en lekker zwemmen. Het is geen wedstrijd, het is een uitdaging. Niks koud, geen golven en dicht langs de huizen. Maar ook: troebel water en bootjes met kinderen erop. Ik zwom lekker, ademhalen ging prima en steady. Bijna jammer dat het maar twee kilometer is. Uiteindelijk was ik keurig binnen drie kwartier klaar.’’ Daarna haar tien kilometer door het Diemerpark met konijnen en fazanten. Binnen een uur gelopen. ,,De eerste uitdag was gaaf!’’

Ook Karin Groenveld was ‘een blij ei’ na de eerste keer in buitenwater en boven verwachting gelopen. Annika Spronk noemde het een topinitiatief van Trispiration. ,,Zonder deze ‘wedstrijd’ had ik nooit buiten gezwommen. Super zin in komende uitdagingen.’’

Komend weekend gaat het ook bij Trispiration weer los: een triathlon van 1-20-5 of 1-60-10. Een RBR kan ook 3-20-5 of 3-60-10. Seppe Odeyn deed bij onze zuiderburen een Everesting en ga zo maar door. Het begint al weer haast op een echt wedstrijdseizoen te lijken of ben ik nu te optimistisch?

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.