Roth krijgt EK lange afstand 2021 toegewezen, 200 startplaatsen – WTJ 1531

DINSDAG – Challenge Roth mag zich volgend jaar opmaken voor de Europese kampioenschappen triathlon over de lange afstand. Dat hebben de organisatie van DATEV Challenge Roth en de Europese Triathlon Unie vandaag bekend gemaakt. De wedstrijd was al nationaal kampioenschap voor Duitsland en krijgt er nu ook het Europees kampioenschap bij.

Op zich heeft Roth al die toevoegingen niet nodig. We schreven al eerder dat het evenement voor 4 juli 2021 binnen no time was uitverkocht. Ik ben ook benieuwd of er voor agegroupers met ambities om Europees kampioen te worden, ruimte vrij komt in het altijd enorme startveld. Uit het persbericht maken we op dat voor het EK 200 van de 3400 startplaatsen worden gereserveerd voor de ETU. Wie al ingeschreven is en graag meedoet aan het EK kan worden overgeschreven.

Waarschijnlijk is de ETU nog blijer met de toekenning dat Roth zelf. Maar Felix Walchshofer van de organisatie laat weten dat het getuigt van een grote blijk van waardering voor triathlon Roth. ,,Onze regio zal er alles aan doen om een groot gastheer te zijn voor het dubbele kampioenschap.’’

ETU-president Renato Bertrandi is blij en opgewonden met Roth als iconische EK-locatie. ,,Ik bewaar warme herinneringen aan de eerste samenwerking in 2021. In deze extreem moeilijke tijd waarin we leven, is zulk positief nieuws meer dan welkom.’’

Het is de derde keer dat Roth het EK in huis heeft. 2012 ligt inderdaad nog vers in het geheugen met Timo Bracht en Rachel Joyce als kampioenen. Voor de eerste keer moeten we terug naar 1987. Toen was het over de halve afstand en waren Glenn Cook en Sarah Coope de winnaars. Nederland was ook succesvol met zilver voor Axel Koenders, brons voor Irma Zwartkruis en goud voor de Nederlandse mannen bij de landenploegen.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.