We missen veel; over Lanza; Ilona wint VR Lockdown Tri Bilzen; Open water training TriExperience – WTJ 1534

ZONDAG – De Dijk zong het vroeger al. ,,Een man weet niet wat ie mist, hij weet niet wat ie mist. Maar als ze er niet is, weet een man pas wat ie mist.’’ Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik heb dat gevoel in de weekends steeds vaker. In dat geval mag je man door mens/Wim vervangen en ‘ze’ door de triathlonwedstrijden. Om de frustraties zo laag mogelijk te houden, kun je het beste niet te veel op de ‘doorgestreepte’ kalender kijken.

Want wat hadden we weer een mooi weekeinde voor de boeg. In eigen land het zo befaamde DUIN triathlon weekend en de noordelijke openingsklassieker van ’t Fean in Heerenveen. En vandaag, zondag konden we feitelijk weer de doorstart beleven van de triathlon Ter Aar. Even leek die lange traditie (sinds 1988) ten einde gekomen, maar gelukkig was een doorstart voorzien. Volgend jaar gelukkig nieuwe ronden, nieuwe kansen.

Ilona Eversdijk in topvorm

Over de grenzen zouden veel Nederlanders zaterdag de Atlantische Oceaan in gedoken zijn voor de immer avontuurlijke en loodzware Ironman Lanzarote. Onder meer Ilona Eversdijk had de wedstrijd (haar vierde hele) in haar agenda staan. Dan maar de Lockdown Triathlon Challenge, die als alternatief voor de Tri 111 te Bilzen op het programma stond.

1 kilometer lopen, 100 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen maakt ook een Tri 111. En dus gingen de atleten aan de slag. Ieder van thuis uit op een eigen parcours en op wisselende momenten. Ilona verkeert in topvorm getuige haar overwinning en veertiende plaats overall. De Almeerse klopte in deze virtuele strijd onder meer de Vlaamse Sara van de Vel. Op ruimte afstand werd Nele Paardekam derde.

De winst bij de mannen ging naar Pamphiel Pareyn, ook geen kleine jongen natuurlijk. Hannes Cool was de nummer twee, Tim Neel drie. Ook in de top tien Bram Smit op een vierde en Jacco Langerak op een vijfde plaats. Tien Nederlandes deden mee aan de Lockdown Challenge, waaronder eentje uit ….Stampersgat: Iwan de Kock.

Open water training met Tri-Experience

Trainen in open water. Het gebeurt weer op steeds grotere schaal. Tri-Experience speelt daar ook op in met een cursus Buitenwater Basics. Hieronder alle informatie voor deze clinics, die worden gehouden aan Het Waaltje te Heerjansdam op de dinsdagen 16, 23 en 30 juni, 7 en 14 juli. Steeds van 19 tot 20 uur.

Buitenwater Basics

Deze cursus van 5 weken is speciaal voor de startende triatleet of buitenwater zwemmer en sluit perfect aan op onze Basiscursus Borstcrawl. Een complete voorbereiding voor je eerste triathlon of buitenwater evenement.
De cursus sluit ook prima aan op de Clinics Kennismaking met Openwater zwemmen op 2 en 9 juni

De Cursus:
In deze 5 lessen passen we alle vaardigheden toe die zijn behandeld in de clinic Kennismaking met openwater zwemmen. Door deze vaardigheden wekelijks en in diverse situaties in een groep te trainen ontwikkel je echte buitenwater vaardigheid en de toch specifieke zwemconditie die je voor het buitenwater nodig hebt. Hiervoor zwemmen we ook wat langere afstanden.

Benodigdheden:
Wetsuit en een zwemboei (verplicht)
​Heb je nog geen wetsuit? Geen punt, wij kunnen deze voor je regelen.
​Wij zijn officieel dealer van Dare2Tri en HUUB wetsuits en hebben testpakken beschikbaar.

Instapniveau:
Deze module is speciaal voor de startende triatleet/zwemmer, die minimaal 200m borstcrawl kan zwemmen.
Voor deze module hanteren wij een minimum leeftijd van 16 jaar.

Meer weten? Check de website:

http://www.tri-experience.com/buitenwater-basics.html

Vandaag was eigenlijk ook de triathlon van….Wuhan

 

Er waren nog meer triathlons, die we dit weekend misten. Challenge Lissabon bijvoorbeeld zaterdag, de Frenchman in Hourtin en de Oostenrijkse battle met 70.3 IM Graz en de naar Challenge overgewaaide race in Sankt Pölten. Benieuwd of ze volgend jaar weer op dezelfde dag gaan zitten. Weet je trouwens welke wedstrijd ook vandaag gehouden had moeten worden? Challenge Wuhan….

Hoewel het beter gaat met de stad, die voor eeuwig verbonden zal zijn aan corona, komt een triathlonwedstrijd nog te vroeg….

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.