IRONMAN en Long Course Weekend coronaproof

Geen afstel, maar uitstel voor de evenementen georganiseerd door Extra Leisure. De organisatie van onder andere IRONMAN- en Long Course Weekend-wedstrijden, heeft voor nagenoeg al haar evenementen een nieuwe datum gevonden. Alhoewel het een grote teleurstelling is dat de sportevenementen van Extra Leisure niet door konden gaan door de coronacrisis, werken haar medewerkers hard aan het mogelijk maken van de evenementen later in het jaar. De organisatie wil echter geen enkel risico nemen en benadrukt dat de gezondheid voorop staat, zo wordt er achter de schermen druk gewerkt aan coronaproof evenementen.
De afgelaste sportevenementen, die gepland stonden van april tot en met augustus, verhuizen naar vier achtereenvolgende weekeindes in september en oktober. Het zullen vijf drukke weken worden, maar de organisatie Extra Leisure kijkt er naar uit. Zowel de deelnemers als de organisatie hebben hier een jaar naartoe gewerkt en om deze sportevenement achter elkaar te organiseren zal een onvergetelijke ervaring zijn. Deze data zijn onder het voorbehoud dat evenementen dan weer zijn toegestaan, maar vanuit alle regio’s en gemeentes krijgt de organisatie veel medewerking en aangestoken door het enthousiasme van de organisatie wordt er samen hard gewerkt om de evenementen te verwezenlijken. Ook leveranciers en andere partners, maar vooral ook atleten ontvangen met veel enthousiasme dat Extra Leisure zich zo hard maakt om de evenementen toch mogelijk te maken.
Directeur Vincent van der Stouwe van Extra Leisure deelt mee dat de organisatie al in ver gevorderd stadium is om hun events coronaproof te krijgen. “We werken als kantoor gewoon door alsof de evenementen in het najaar allemaal doorgaan en maken ze zo goed als allemaal corona-proof. Gelukkig hebben de IRONMAN-evenementen al een streepje voor. Het fietsparcours met 12 m stayer regel is sowieso al coronaproof.” Extra Leisure volgt de richtlijnen op de voet en ook al zetten ze zich volledig in voor het zo veilig mogelijk te organiseren van de evenementen, hebben de gemeenten als vergunningverlener het laatste woord.
“Hoe onzeker het leven van iemand in de evenementenbranche momenteel ook is, maar aan de sfeer op kantoor zal het in ieder geval niet liggen. We hebben allemaal jonge mannen en vrouwen aan het werk, maar het lijkt erop dat dankzij deze coronatijd en de daarbij behorende onrust, onzekerheid en soms uitzichtloze nabije toekomst, er krachtige toekomstige leiders zijn opgestaan binnen onze organisatie. Daar gaat de maatschappij nog veel aan hebben”, zegt een positieve Vincent van der Stouwe met een blik op de toekomst.
Long Course Weekend Holland verhuist naar 18-20 september 2020,
IRONMAN 70.3 Westfriesland naar 2-4 oktober 2020
en de Groene Loper Run vindt plaats op 11 oktober 2020.
Binnenkort hoopt de organisatie ook met een nieuwe datum te komen voor het  IRONMAN-weekend Maastricht.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.