Hellas jakkert weer lekker; EDO Sport hield halve; Super League en meer – WTJ 1544

DONDERDAG – Terwijl de mannen van Hellas weer lekker aan het raggen zijn op hun ‘fietsende zolderkamertjes’ en wij volgers ons opmaken voor een virtual Super League Race, tikken we trouw een volgende WTJ. Met de normale agenda van afgelopen weekeinde nog in het achterhoofd, zouden we nu ongeveer de laatste wedstrijdverslageven weergeven. Maar het woord ‘normaal’ staat aan het einde van dit jaar niet meer in de Vandale. Wel met het bijvoegsel ‘nieuwe’ ervoor.


Kampioen uiterlijk afzien blijft voor mij Hellas-kopman Daan de Groot. Schokschouderend gaan de wielerbruin armpjes op en neer, het hele lichaam beweegt en Daans mond is groter dan Groot. Ongetwijfeld kan hij het in een stukje proza nog veel mooier verwoorden. Ondanks het gebrek aan races, zullen we de Utrrechter weer eens vragen om de pen ter hand te nemen.
In de Super League wedstrijden (initiatief van Chris McCormack zoals u weet) komen landenteams tegen elkaar uit. Frankrijk, Groot-Brittannië, Noorwegen, USA, Duitsland, Australië en Canada stellen hun sterkste formatie op in de virtuele wegwedstrijd.

Erik-Jan Thalen en Astrid van Cauwelaert op dreef in halve


EDO Sports houdt haar ‘atleten van de straat’ door op de straat te sporten. Vanuit eigen omgeving een triathlon doen, tijden bundelen en voilà de uitslag is daar. Zondag betrof het zelfs al een halve triathlon. Zes triatleten begonnen aan de klus. De nummers 1 en 2 hadden zich rond deze tijd al voorgenomen een snelle halve te doen. Dat werd er nu eentje tegen de klok (of tegen zichzelf). Erik-Jan Thalen scoorde een mooi pr, de vorm is goed. ,,Nu richting hopelijk de hele van Almere!’’, aldus coach Edo. ,,Astrid en Eline zouden hun debuut op de halves van Barcelona en Aix-en-Provence maken met de bedoeling een slot voor het WK Taupo te bemachtigen. In september gaan ze op herhaling. En Fabian en Armin debuteerden. Fabian had zelfs nog nooit een triathlon gedaan!’’
De uitslag nemen we in deze ‘uitslagarme’ tijden volledig mee. 1.Erik-Jan Thalen 4.34.31; 2.Piotr Staron 4.35.17; 3.Astrid van Cauwelaert 4.48.31; 4.Eline Thijssen 4.55.19; 5.Fabian Boots 5.10.33; 6.Armin van Lieshout 5.19.36.
Over drie weken schrijft EDO Sports een volgende halve uit. Dat is dan op de datum waarop oorspronkelijk 70.3 Ironman West-Friesland gepland stond. Veel Hoorn-deelnemers doen straks mee aan deze variant.

Ali op kop


Terwijl we met een schuin oog kijken naar Alistair Brownlee (eerder deze week tiende in de Zwift pro series) op kop in de virtuele Superleague-race, sluiten we deze korte WTJ af. Maar een oude uitslag of finishfoto kan altijd nog volgen. Bovendien kregen we naar aanleiding van de biografie van Jan van der Marel de vraag hoe de Nederlandse ranglijst met snelste tijden op de hele er (achter Jan dus) uitziet. Ook daar wordt achter de schermen aan gewerkt en bovendien is het komend weekend de beurt aan de volgende bio. De N is in dit geval van Wim Nieuwkerk, duathlon en wintertriathlontopper!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.