Altriman eerste Extreme hele 2020; Almere wacht nog; TeamUnltd; EDO’s halve – WTJ 1558

DINSDAG – Jeugdtriatleten van VZC bezig met een zwemloop, EDO-sporters op de Covid-halve triathlon, team Unltd in de Social Distance Triathlon en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Aan alles merk je dat het leven weer op gang komt, als een soort vertraagde lente bloeien we weer op.

Uiteraard zijn veel triatleten blijven trainen. Ook een beetje in de hoop dat anderen afhaken of minder doen. Zo wordt het ook een psychische strijd met als uitkomst het moment dat sporters elkaar weer treffen in een of andere wedstrijd. Want dat er intussen triatleten zijn afgehaakt, is wel zeker.

Altriman krijgt op 11 juli groen licht!

Mooi voorbeeld is de Altriman, waar Ramon van der Wilde aan mee gaat doen. De afgelopen dagen was het duimen of deze full distance Extreme Triathlon in de Franse Pyreneeën door kon gaan. Vandaag kreeg de organisatie groen licht van de lokale overheid en dus hebben we op 11 juli de tweede hele triathlon (na Nieuw-Zeeland) van dit jaar. Ramon doet mee, andere Nederlanders mogelijk ook nog. Maar feit is ook dat van de 300 ingeschreven triatleten er nog 60 over blijven. Deelnemers, die vanwege de lockdown niet konden trainen of het (nog) niet zien zitten, konden hun inschrijving doorschuiven naar volgend jaar. Met 60 was het overigens wel weer gemakkelijker om het gemeentebestuur van Les Angles mee te krijgen in het door laten gaan.

Almere heeft nog acht dagen extra nodig

Voor onze eigen Challenge Almere-Amsterdam is het beslismoment op 1 juli nog net even te vroeg. We nemen de mededeling van CEO-Challenge Jort Vlam hier integraal over:

Zoals eerder aangegeven zouden we uiterlijk 1 juli bij jullie terugkomen met nieuws over Challenge Almere-Amsterdam. Kunnen we dit prachtige evenement in september – eventueel in alternatieve vorm – organiseren onder de dan geldende maatregelen. En kan dat veilig? Op 8 juli geven we jullie daar definitief uitsluitsel over.
Vandaag kunnen we je daar – hoe hard we ook ons best hebben gedaan – helaas nog geen uitsluitsel over geven. Door de persconferentie die afgelopen week werd gehouden – en alles wat daarin werd aangekondigd – kwamen we weer in een hele nieuwe situatie en moesten we opnieuw schakelen. We begrijpen hoe lastig dit voor jullie is. Als atleet – en dat zijn we zelf ook allemaal – wil je weten waar je aan toe bent, wil je kunnen genieten van je voorbereiding op wat de mooiste race van het jaar moet worden én wil je qua trainingen rekening houden met dat piekmoment in het tweede weekend van september. Recht uit ons hart gesproken: we voelen én begrijpen de wens die velen van jullie hebben om duidelijkheid te krijgen. Maar minstens zo uit ons hart gesproken: we doen er álles aan zo snel mogelijk de duidelijkheid te geven waar jullie – maar ook wij – zo op hopen. We willen net zo graag als jullie.

Maar, hoe groot die wil ook is om dit mooie evenement neer te zetten, helaas is die niet leidend in onze beslissing. Daarin zijn we afhankelijk van wat er kan en mag in verband met de coronapandemie. Hierbij voeren we nauw overleg met andere betrokken partijen: de gemeente/veiligheidsregio, medisch personeel en onze vrijwilligers. Wat kan wel en wat kan niet? Wat is veilig en wat zijn eventuele knelpunten? Het zijn vragen waarbij alle lichten op groen moeten staan om een definitieve ‘go’ te kunnen geven. Natuurlijk begrijpen we de spagaat waar iedereen zich in bevindt en hebben we begrip voor alle overwegingen en beslissingen die door de betrokken partijen worden gemaakt, en de tijd die daarvoor nodig is.
Deze aankomende dagen zullen we dan ook gebruiken om te zien of we alle seinen op groen kunnen krijgen, en in kaart te brengen wat er mogelijk is en wat niet. Uiterlijk 8 juli komen we daar definitief bij jullie op terug.
In het verlengde van dit bericht geldt natuurlijk opnieuw dat we onze restitutieregeling verlengen. Als je als atleet een annuleringsoptie hebt afgesloten, krijg je ook ná ons definitieve besluit de mogelijkheid om honderd procent van je inschrijfgeld terug te krijgen. De restitutieregeling zal gelden tot 14 juli.
We hopen op jullie begrip.

Team Challenge Almere-Amsterdam

What about Hamburg?

Twijfelachtig is voorts het doorgaan van de laatst overgebleven World Triathlon Series, het WK in Hamburg. In Duitsland waren de maatregelen door wat regionale uitbraken van corona toch weer hier en daar aangescherpt. Dat maakt het mogelijk voor veel Duitse races lastig. Eerder wierp Ironman Frankfurt en (veel eerder) Challenge Roth de handdoek in de ring. Hamburg zal weldra een beslissing nemen.  Goed nieuws en onzeker nieuws wisselen elkaar af in deze moeizame tijden. Om met de belastingdienst te spreken: leuker kunnen we het niet maken!

Christiaan blijft Jorieke/Sophie voor

Nog even naar Team Unltd en hun 1/8e triathlon dit keer. Ieder op eigen grondgebied en samen via de groepsapp. Daar kwamen de leuke foto’s, filmpjes en updates vlot binnen. Teams, individueel en jeugd deed mee. Eigen parcours uitzetten werd vanwege de stevige wind strategisch aangepakt. Christiaan Solleveld bleef de sterke Unltd-dames Jorieke Casteleijn en Sophie van der Most voor.

Bij de teams waren het Jorieke samen met vriend Joris Oele als winnaars met Hans Römers en Sebastiaan Wittenberg op slechts 9 seconden achterstand. Derde werden Olaf Brouwers en Sander van Vliet. Bij de jeugd kwam de titel bij Dennis van Ijzendoorn terecht. Een strijdlustige zondagje voor iedereen in plaats van de echte wedstrijd (in het geval TeamUnltd zou dat grotendeels Oud Gastel geweest zijn).

Edwin en Lonneke winnen halve COVID-triathlon

Bij EDO-Sports waren ze zelfs al aan een halve (70.3) triathlon COVID-edition toe. Teams, indoor, solo, thuis. Het kon allemaal. Nadat alle updates binnen waren rolde de uitslag eruit en was coach Edwin Dasselaar een sterke winnaar in 3.56.51 uur. Vorig jaar won hij onder meer de halve triathlon van Emmeloord. Nu was voor hem de felbegeerde chocolagouden medaille.

Razendknap keerden op de tweede plaats de 043-dames Anna Witteveen, Diede Diederiks en Maaike Telkamp al terug. Het duo Nick van Uum en Mick Claessens zat daar niet ver achter op een derde plaats. Een aantal deelnemers legde de race af langs het kanaal in Kanne. Roland Hermens en Jelle Meens waren individueel de nummers twee en drie. Lonneke Ebus was snelste vrouw.

Maar, zoals Edo al vaker zei, concludeerde mister EDOSports wederom: ‘Wat een topdag! We gloeien nog na van de sfeer en teamspirit.’

 

Tot slot nog een paar TeamUnltd-foto’s. Omdat ze te leuk zijn. Overigens zijn al jullie ‘corona-evenementjes’ welkom he.

 

Wim van den Broek

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.