Maarten van der Weijden debuteert dit jaar in de triathlons van Workum en West-Friesland! – WTJ 1568

VRIJDAG – Het gerucht deed al langer de ronde, maar nu heeft hij het zelf bevestigd: Maarten van der Weijden gaat triathlons doen. In de aanloop naar mogelijk zijn eerste Ironman staat de Olympische zwemkampioen en Elfstedentochtzwemmer nog dit jaar aan de start van in elk geval twee triathlons.

Opmerkelijk want de spoeling is dun, maar Maarten heeft zich ongetwijfeld goed verdiept in de kalender. Hij maakt zijn debuut op 6 september in het Friese Workum. Voor Maarten geen onbekende plaats natuurlijk, hij zwom er al minstens twee keer doorheen. Workum is de zesde stad in de Elfsteden. De triathlon is niet aangesloten bij de NTB, ze maakt deel uit van de drie Friese W-triathlons: Wommels, Witmarsum en dus Workum.

Het is de zevende editie van dit evenement, wat door het wegvallen van Almere weleens de eerste echte wedstrijd in Nederland kon gaan worden. Met dus een zeer prominente triatleet aan de start, ongetwijfeld goed voor extra publiciteit. Saillant detail is dat juist vorige week Stefan van der Pal bekend maakte dat zijn Elfstedentochtplan niet in de kast gaat, sterker nog: hij wil er volgend jaar een Elfstedentochttriathlon van maken. Zwemmen langs de Elfsteden, fietsen langs de Elfsteden en hardlopen langs de Elfsteden. Zou het dan geen leuk idee zijn als Stefan de triathlons weer hervat op 6 september in Workum, niet ver van Leeuwarden vandaan?

Voor Maarten houdt het niet op bij de sprint triathlon in Friesland, want drie weken later debuteert hij al op de halve afstand. Het wordt de 70.3 Ironman in Hoorn, die hij ook van zijn toch al indrukwekkende bucketlist wil wegstrepen. 4 oktober wordt dus een wel zeer interessante race daar in Noord-Holland met ’s werelds beste op de 10 kilometer open water van 2008 aan de start.

Maarten houdt het op zijn Facebook-pagina kort:

Ingeschreven

6 september 1/8 triathlon in Workum

4 oktober halve triathlon in Hoorn

zin in zeg!

 

Als dat geen prachtig nieuws is om het weekend mee te beginnen!

foto’s Facebook

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.