Rotterdam haalt Super League Triathlon in huis

DONDERDAG – Je verwacht eigenlijk geen nieuwe evenementen meer in het coronajaar 2020, maar Nederland krijgt er toch een spectaculaire bij. Al op 22 en 23 augustus komt de Super League Triathlon ons land aandoen. We kennen de format van de wedstrijden in Jersey, Malta, Mallorca enzovoorts. Maar nu dus ook in het zwemcentrum Rotterdam. De NTB verspreidde er zojuist het volgende persbericht over.

Rotterdam en Super League vinden samenwerking met een unieke triathlon in Zwemcentrum Rotterdam

ROTTERDAM – Zwemcentrum Rotterdam is op zaterdag 22 en zondag 23 augustus het podium van een spectaculair triathlonformat van de gerenommeerde Super League. ‘s Werelds beste triatleten nemen het in de Super League Triathlon Rotterdam tegen elkaar op in een race waarin de atleten zwemmen in het olympisch zwembad, fietsen op hometrainers en hardlopen op loopbanden langs de kant. Rachel Klamer is de Nederlandse blikvanger.

 

Het nieuwe format is een creatieve invulling van een corona-proof topsportevenement. De race is gratis te volgen via een online stream en om het nog aantrekkelijker te maken, worden tal van statistieken van de atleten virtueel weergegeven. Zo vindt technologie een manier om een topsportevenement mogelijk te maken en de publieksbeleving te vergroten. Naast de wereldtop komt ook een afvaardiging uit de Nederlandse Eredivisie Triathlon in actie in Rotterdam.

 

Michael D’Hulst, CEO en mede-oprichter van Super League Triathlon, licht toe: “Dit is een heel speciaal moment voor Super League en voor de sport. Met dit evenement keren we eindelijk weer terug naar het racen na de lockdown. We zijn heel enthousiast over het nieuwe concept waarbij voor het eerst esports wordt toegepast in de triathlon.”

 

Ook de wethouder Sport, Sven de Langen, is enthousiast over het evenement. “De Super League Triathlon Rotterdam is het perfecte voorbeeld van hoe topsport en technologie elkaar kunnen versterken. Ik ben trots dat we dit met alle betrokken partijen in Rotterdam mogelijk kunnen maken. Het evenement is daarnaast een mooie aanvulling op het programma van onze Rotterdamse Summer of Esports.”

359386 4superleague malta 20 10 19 womens equalizer final 5236 e9fee4 large 1594883054

Nederlands bekendste triatlete Rachel Klamer is, naast tweevoudig olympisch medaillewinnaar Jonathan Brownlee en Richard Murray één van de deelnemers. “De Super League is een spectaculaire serie wedstrijden op bijzondere locaties in de wereld. Dat Rotterdam daar nu bij hoort is natuurlijk geweldig. Voor mij is het een kans om weer eens op Nederlandse bodem te racen en te testen hoe het met de vorm staat.”.

 

Bondsdirecteur Rembert Groenman vult aan: “De komst van de Super League past bij onze ambitie om internationale evenementen te helpen huisvesten in Nederland. Voor onze topatleten is het een podium om zich te manifesteren in eigen land en het geeft de sport meer bekendheid. ”

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.