IM Vitoria Gasteiz, Hamburg, WK swimrun Ötillö en marathon Rotterdam definitief van kalender 2020: Jachttriathlon Podersdorf wint solo-atleet -RTJ 28

Een ondankbare taak; Wim van den Broek vervangen in zijn vakantie en een poging doen zijn strikte regime van dagelijks triathlonnieuws  op Trikipedia over te nemen. Het gaat me namelijk nooit lukken. Daar waar we anders sparren over onderwerpen en nieuws, moet ik het nu alleen doen.  Daarnaast is Wim een schrijver pur sang, hij heeft zijn reeks WTJ’s al tot 1578 gebracht (uniek in de triathlonwereld) en wat te denken van zijn Almere-herinneringen van een aantal jaar geleden. Ik ben veel meer van het gesproken woord, dus mocht je interessante feitjes hebben, laat het me weten.

 

Wellicht tegen beter weten in hopen we met zijn allen nog steeds op enkele wedstrijden in het najaar, maar steeds opnieuw worden atleten teleurgesteld.
Lars Vreugdenhil verwoorde het als volgt : De geruchten kwamen vrijdag al en vandaag werden ze met het uur sterker. Wat enorm klote! Geen Ironman Hamburg op 6 september. Wat had ik me daarop verheugd en wat was (ben) ik lekker aan het trainen en in de juiste vorm aan het raken. Wat nu? Doorschakelen dan maar en focus naar de volgende optie”.

Vandaag opnieuw de berichten van definitief verplaatsen van wedstrijden; IM Vitoria Gasteiz stond aanvankelijk gepland voor 12 juli, werd verschoven naar 11 oktober, maar nu uitgesteld tot 11/7/2021. Ook voor de Ironman Hamburg geldt dat er in 2020 geen editie wordt georganiseerd. Alle geplande open series voor de WTS wedstrijd , in hetzelfde weekend zijn inmiddels ook gecanceld. Wellicht dat de WTS serie en het WK mixed Relay nog enige kans maakt op door te gaan, in een aangepaste vorm. En ook het WK swimrun in Ötillö  zal pas in 2021 plaatsvinden.

In Nederland zijn er gelukkig nog steeds wedstrijden gepland in de komende maanden, die allen een aangepast Corona-versie hopen te beleven. Laat die hardwerkende organisaties de atleten geven, waar ze zo naar verlangen; een race. Intussen zie ik tal van alternatieven langs komen, soms tot in de puntjes uitgevoerd qua Corona-regels, soms frons ik mijn wenkbrauwen enigszins als ik de foto’s bekijk. Bij mij in de buurt steekt het virus in ieder geval her en der weer de kop op; we zijn er helaas nog echt niet van af.

In Podersdorf had men afgelopen weekend een jacht triathlon over de hele afstand georganiseerd. 1 atleet solo, een team met halve afstand specialisten en een team met olympische afstand specialisten. Met name van dat laatste team werd vuurwerk verwacht, immers de Noorse  succesvolle WTS atleten Casper Stornes, Kristian Blummenfeldt en Gustad Eden starten daar samen met WTS atlete Julia Hauser (ieder een kwart afstand). Zij hadden een marathontijd voorspeld van 2:05. Maar liefst 110 minuten na de solo-atleet , meervoudig Oostenrijks Kampioen Christoph Slagbauer, startten zij hun achtervolging. Ook een team met tweevoudig Hawaii winnaar Patrick Lange aan de start. Al die grote namen in teams konden Christoph Slagbauer als soloatleet niet van de winst weghouden (8:39).
Een lange livestream uitzending met collega Till Schenk en Patrick Lange als co-commentator bracht toch even dat wedstrijdgevoel weer naar boven.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.