Successen voor Team Sirius Europe, Janien Lubben derde; Joey Hidding in Aronamen; kwalificatie moment jeugd en junioren – RTJ 33

Janien Lubben derde in Leipzig.

Een succesvolle dag voor Janien Lubben tijdens de OD triathlon in Leipzig vandaag. Een “echte triathlon”, waar in kleine waves gestart werd. Een derde plaats, achter de winnares Maureen Hufe. Indrukwekkend was vooral het looponderdeel van Janien, met 39:09 realiseerde zij de snelste looptijd van de dag, ze was daarmee  25 seconden sneller dan de nummer 11 van Hawaii, Maureen Hufe. Een echte wedstrijd werd het niet, aangezien Janien in de tweede startgroep was ingedeeld , terwijl Hufe en de nummer twee Bianca Bogen in de eerste startgroep van start gingen.
Bij navraag bij Janien over de race en het verloop melde Janien gekscherend : “Onderwerp hier vandaag waren mijn rood gestifte lippen. Mijn  antwoord ;Macht vielleicht nicht schneller aber schöner en dan dikke knipoog natuurlijk”. En daarna serieus ; “Algemeen zeer tevreden, genoten van weer kunnen racen… Smaakt naar meer!!”.


Ook Barbera Wagenaar-Soedjak draaide een geweldige wedstrijd in Leipzig, zij werd 8e en verbeterde haar p.r. met bijna een half uur (2:35:05). In slechts haar derde triathlon (OD Helmond 2019 en sprint Nijmegen 2019) ooit , kijkt zij zeer tevreden terug op haar eerste race van 2020 en de geboekte progressie: “De race ging lekker, ik focuste op doseren en ontspanning en daardoor heb ik ook onwijs genoten. Yvonne zei me al dat ik mega sprongen had gemaakt, maar ik had geen idee wat voor tijd ik kon doen ……”.

Per van Vlerken behaalde in zijn Leipzig opnieuw het podium met een derde plaats, nadat hij eerder deze wedstrijd al 6 maal won.Het succes van Team Sirius Europe, onder leiding van Yvonne van Vlerken kende gisteren al succes in de Mostiman bij de dames op de OD, winst voor Caroline Larsson.

 

Selectiedag in Sittard voor kwalificatie Super League Rotterdam, Tartu en Alanya

De tweede selectiedag voor jeugd en junioren om zich te kwalificeren voor Rotterdam, Tartu en Alanya gisteren in Sittard.
Bij de junioren Marit v.d. Berg en Mitch Kolkman als snelsten. Luna de Bruin en Hidde Molle klokten de snelste tijden bij de jeugd.

Aronamen Lagio Maggiore

Joey Hidding startte zondag in de Aronamen, een race over de halve afstand in Italie.
De wedstrijd werd gewonnen door Gregory Barnaby en bij de dames de winst voor Emma Bilham.
Het verslag van Joey:

Het was de afgelopen maanden spannend, maar de organisatie bleef stellig: wij gaan door!
Vanmorgen bij het inchecken werd mijn temperatuur gemeten, mondkapjes waren verplicht tot het zwemmen en we gingen te water met een rolling start.
Alles om de veiligheid te bewaken. Gister bij de registratie kreeg ik al mijn finisher shirt en de medaille in een tas.
Sowieso zijn de mensen in Italië erg voorzichtig, een mondkapje is buiten niet verplicht ,maar toch draagt bijna iedereen er een.
Het zwemmen verliep lekker, vanwege de manier van starten had ik goed de ruimte en kon ik snel in een fijne slag komen.
Het fietsparcours had een vals plat aanloopstuk van 36km, daarna begon het klimmen. Venijnige klimmetjes met in totaal 734 hoogtemeters.
Het loopparcours was verdeeld over 4 rondes, in het dorpje Arona. Heel veel publiek die vanaf de terrasjes iedereen kon aanmoedigen.
Ook het lopen was vals plat en de temperaturen liepen aardig op.
De officiële tijd is nog niet binnen, maar ik ben heel blij met een nieuw PR van rond de 4:55:00. (red. 4:56:40)
Na de finish kreeg ik direct weer een mondkapje op en moest mijn fiets binnen 15 minuten uit het Parc Ferme opgehaald zijn.

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.