Lisa Norden opnieuw tijdritkampioene; selectie NTB jeugd/junioren; wedstrijden in België onder vuur; doping in de familie -RTJ 35

Lisa Norden opnieuw Zweeds kampioene tijdrijden.

We kennen Lisa Norden vooral als de nummer twee van die uiterst spannende Olympische triathlon in Londen tijdens de OS, waar ze het zilver won , net achter Nicola Spirig. Wat velen wellicht niet weten dat Norden een begenadigd tijdrijdster is en op die discipline al diverse malen uit kwam op het WK. Afgelopen weekend was de derde Zweedse nationale titel tijdrijden een feit.

Selectie Super League Rotterdam, EK Tartu en YEC Alanya.

De NTB maakte vandaag de selecties bekend:

Tijdens de Super League in Rotterdam mogen vijf Nederlandse junioren jongens en vijf junioren meisjes in actie komen. Na de testweekends in Sittard is een ranking opgesteld op basis waarvan uitnodigingen gedaan zijn. Bij de jongens junioren hebben Niels van Lanen, Ian Pennekamp, Mitch Kolkman, Lucas Goené en Jesse Cuijpers de uitnodiging geaccepteerd. Bij de meisjes junioren worden Luna de Bruin, Silke de Wolde, Kim van ’t Verlaat, Robin Dreyling en Kim Groeneveld afgevaardigd namens Nederland.

Acht junior-atleten hebben zich gekwalificeerd voor het EK triathlon in Tartu, Estland. Naast de eerder geplaatste Barbara de Koning en Niels van Lanen zijn dat Marit van den Berg, Silke de Wolde en Luna de Bruin bij de meisjes en Mitch Kolkman, Ian Pennekamp en Jesse Cuijpers bij de jongens. Het EK staat gepland van 28 tot en met 30 augustus.

Hidde Mollee, Sonja de Koning en Luna de Bruin zijn na afgelopen weekend toegevoegd aan de selectie van jeugdatleten die afgevaardigd worden naar het Youth European Championships Festival van 1 tot en met 4 oktober in Alanya. Niels van Lanen en Merel Veltman waren daarvoor eerder al geplaatst.

Belgische wedstrijden afgelast.

Het zijn spannende tijden voor Belgisch triatleten en de Nederlanders die hoopten van start te kunnen gaan in een wedstrijd bij onze Zuiderburen. Daar waar in Nederland nog geen enkele echte wedstrijd gedaan is, zijn er al enkele wedstrijden in Belgie  geweest. Echter heeft de oplaaide Corona-golf in België nu al gezorgd voor het definitieve No-Go voor de wedstrijden in Veurne en Deinze. Spannend wordt het voor de race in Wuustwezel (8 augustus) waar in de elite serie o.a. Rachel Klamer en haar man Richard Murray op de startlijst prijken. Ook de race in Sint-Niklaas (18 aug) en die in Viersel (29/30 aug) zijn nu alles behalve zeker .
Laten we hopen dat de geplande races in Nederland wel door kunnen gaan.

Vader en zoon in doping bestraft.

In Oostenrijk zijn vader en zoon Lienhart beiden bestraft voor doping. De triatleet Florian Lienhart werd zowel op 25 mei 2019, als ook 9 juni 2019 onderworpen aan een dopingcontrole, in beide gevallen testte hij positief op EPO. Na onderzoek bleek dat vader Johan Lienhart, ex prof wielrenner, gezorgd had voor de verboden middelen voor zijn zoon. Respectievelijk 10 en 4 jaar zijn de straffen die zijn uitgesproken,

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.