Vice Wereld en Europees kampioene duathlon tweede achter Annemiek; Els goed op tijdrit; Jerry dolblij; Nederlanders in race Denemarken – RTJ 38

Er wordt weer gekoerst, wat een race van Annemiek van Vleuten! The Vleutinator las ik al ergens als koosnaam. Wat een klasse en power.

Maar wellicht heb je ook met open mond zitten kijken naar Mavi ( Margarita) Garcia Cannelas.


Een prachtige tweede plaats voor deze atlete, die 3 jaar geleden nog duatlete was. En zeker niet onverdienstelijk ook, in 2017 werd ze vice Wereldkampioene en vice Europees Kampioene duathlon in resp. Penticton en Soria.

Els Visser liet in Australië zien dat de vorm oké is: een overwinning op een tijdrit van 21 kilometer in Queensland.

Jerry Kenbeek dolgelukkig dat hij eindelijk weer eens in wedstrijdvorm actief kon zijn. In dit geval de Cairn Trailrun. Een vierde plaats overall en eerste in zijn leeftijdscategorie.

Mooi nieuws, terwijl om ons heen wedstrijd na wedstrijd congé moet geven voor hun editie 2020. Eerder melden we al het wegvallen van de Sterke Peer triathlon, maar ook die in Viersel gaat helaas niet door. De Tour de l’Avenir ook van de kalender en zo zijn er nog veel meer en de vrees is dat er nog veel meer wedstrijden zullen volgen.

In Denemarken vandaag wel een heuse triathlon; de Thor Beach Triathlon met een OD , een halve en ook een hele afstand.
De Olympische afstand met winst voor Patrick Nilsson en Camilla Pedersen.

Op de halve en hele ook Nederlandse inbreng;
Een verdienstelijke 7e plaats voor Carin van Haren (6:18:46) een 12e plaats voor  de andere Bredase Melissa Ligtvoet (7:01:13) op de midden afstand. In het mannenveld op de halve  Dennis Bijleveld  38e in 6:33:45 en Oscar Schouten ( 7:14:28) goed voor een 46e plaats.

Op de hele een 10e plaats voor de Zeeuw Jurgen Saurens. De triatleet uit Wemeldinge realiseerde een tijd van  11:51:00.
Guido Tap uit Breda kwam tot een tijd van 13:09:16, plaats 24. De Amsterdammer Sjors Onneweer realiseerde 14:36:27.
Winnaar Jesper Nybo Riis finishte in 9:49:27.

 

Ruud de Haan

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.