Ook Javier Gomez en Anne Haug naar Super League Triathlon Rotterdam – WTJ 1583

VRIJDAG – Het zag er al spectaculair uit, die Super League Triathlon op 22 en 23 augustus in Rotterdam. En het wordt nog spectaculairder. Want vrijdag werden de namen van Hawaii-winnares Anne Haug en veelvuldig wereldkampioen Javier Gomez Noya toegevoegd aan het indrukwekkende veld.

De formule is reeds uitgelegd. Coronaproof want voor het publiek vooral online te volgen. Slechts een beperkt aantal mensen wrodt toegelaten in het Zwemcentrun Rotterdam, waar in het Olympisch bad gezwommen wordt en in de andere ruimtes de hometrainers en loopbanden klaar staan voor de andere twee onderdelen.

Eerder noemden we al de andere vedetten zoals Jonathan Brownlee, Richard Murray, Jonas Schomburg, Rachel Klamer, Cassandre Beaugrand en Taylor Spivey. Ook nog niet gemeld hadden we atleten als voormalig Europees kampioen (Glasgow) Pierre le Corre en zijn landgenoot Antony Pujades. Ook Justus Nieschlag en Alois Knabl doen mee en uit eigen land Marco van der Stel en Donald Hillebregt. Bij de vrouwen hadden we ook de namen van Jessica Learmonth, Georgia Taylor-Brown, Leonie Perault nog niet genoemd. Wel de aanvulling dat naast Rachel ook Maya Kingma en Quinty Schoens van de partij zijn. Inmiddels is ook de inmenging van de zuiderburen gegarandeerd met Valerie Barthelemy aan de start.

Zij allen keren na drie jaar terug in de Maasstad, want in september 2017 deden ze al mee aan de Grand Final in de fameuze sportstad. Een uitzondering is wel Anne Haug. De Duitse richtte zich in 2017 al meer en meer op de lange afstand en liet verstek gaan in de ITU-cyclus toen. Nu is ze er dus wel bij. En het zal waarschijnlijk niet bij deze toppers blijven met nog ruim twee weken te gaan tot deze toch wel erg veilige/verantwoorde manier van triathlonsport beoefenen. Althans, die indruk krijgen we. Niet op de openbare weg, beperkt aantal deelnemers en dito toeschouwers. Dat moet toch kunnen? Zelfs in Rotterdam, de stad die de laatste dagen enigszins onder een vergrootglas lag vanwege de mondkapjesplicht.

Belangstellenden kunnen zich nog tot 9 augustus aanmelden om in aanmerking te komen voor tickets, die toegang geven tot het Zwemcentrum in het derde augustusweekend.

Het is een korte WTJ. De Spelen zouden dit weekeinde al weer op z’n eind lopen. Qua triathlons hadden we de nieuwe Ironman Finland in petto en het EK sprint in Malmö. Ook daar kunnen we nog wel eens een historisch overzichtje van maken. Maar dat is zo mogelijk nog korter dan deze WTJ. Die we overigens wel weer aanvullen met de prachtfoto’s van Super League Triathlon. Platen van atleten waar de vonken vanaf springen. Zo vurig verlangen zij naar de race in Rotterdam!

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.