EK Clubteams vervolg; Ironman Klagenfurt naar volgend jaar; Hylke is topbaas – WTJ 1586

MAANDAG/DINSDAG – We waren nog iets te voorbarig wellicht over de gekwalificeerde teams voor het EK clubteams in Alhandra, Portugal. De race staat te boek voor 10 oktober, dat lijkt nog een veilige marge om daar inderdaad heen te kunnen. Edo Sports en Oceanus scoorden goed, de junioren van TV Almere ook. Maar het Maresia-team deed ook mee en wellicht duiken er nog andere teams op. Het laatste woord is aan de NTB, waar de officals die getuigen waren van de Mixed Relays overal in den lande rapport zullen uitbrengen. Wordt vervolgd dus.

Wat niet wordt vervolgd, althans dit jaar niet is de Ironman Klagenfurt. Het is ook de Oostenrijkse organisatoren niet gelukt om een uitgestelde versie van het topevenement af te leveren. De organisatie verklaart het als volgt:

Toen we IRONMAN Oostenrijk-Kärnten uitstelden van 5. juli naar 20 september., 2020, hadden we er heel veel vertrouwen in dat we u dit jaar een buitengewone race ervaring kunnen bieden. Vanwege de wereldwijde COVID19 pandemie en verdere discussies met de lokale autoriteiten moeten we helaas bevestigen dat IRONMAN Oostenrijk-Kärnten in 2020 niet kan plaatsvinden en is heropend tot 4. juli 2021

Alle ingeschreven atleten hebben een mail ontvangen met meer informatie. Mocht je de mail niet ontvangen of verdere vragen hebben, neem dan contact op met klagenfurt@ironman.com. Ook al kunnen we de race dit jaar niet houden zoals oorspronkelijk gepland, we kijken er nog steeds naar uit om je in 2021 weer een onvergetelijke ervaring te geven toegestaan.

Gelukkig leven en trainen steeds meer triatleten met de instelling dat er niet zo gek veel wedstrijden meer overblijven. Iedereen is daar nuchter in: wat wel doorgaat is meegenomen, bij weer een annulering is het: jammer, maar helaas! Ironman Austria: afspraak volgend jaar dus. En dan weer die onvergetelijke ervaring met de zo fantastische finishlijn . Ik heb te doen met collega-microfonisten als Paul Kaye en Gordon Graham, die zich helemaal hebben toegelegd op het vak en nu werkloos en sprakeloos langs de kant staan. Maar ook bij de twee Zuidafrikaanse spraakwatervallen overheerst gelukkig het optimisme.

Hoe het met de resterende Europese Ironmans (Emilia-Romagna, Barcelona, Nice en Cascais) verder zal gaan? De tijd zal het leren. Voorlopig valt Marino Vanhoenackers (8 keer winst) favoriete Ironman weg en dat is balen.

Tot slot nog een grappig filmpje van Hylke Sietzema, ongetwijfeld genomineerd voor de titel: beste werknemer 2020. Want de arbeidsomstandigheden bij Tri2One Coaching zijn volgens bijgaand filmpje ronduit  formidabel. Vol overtuiging zegt de man in de endless pool: mijn werkgever is echt koel!

Hopelijk houden we morgen met z’n allen ook het hoofd koel. Het feit dat de WTJ’s laat in de avond rond komen, zegt genoeg. Eerder achter een laptop zitten is killing.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.