Diego doet z’n Embrun-marathon; Derk en Lenny in de VR; ThorXTri en Lofoten met René en Esther – WTJ 1587

ZATERDAG – Geen Embrunman, dan ook geen Powerman Embrun. Ik stel me zo voor dat de Franse media er wel kritisch mee omgaat. Anderzijds:  de Fransen raken radeloos als er geen Tour doorgaat. Maar intussen hebben onze duursporters – in een veel individualistischer setting – het nakijken. Accepteren en volgend jaar dubbel en dwars terug komen.

Zo lang kon Diego van Looy uiteraard niet wachten. De titelverdediger van de Embrunman verkeerde in bloedvorm en dat wilde hij graag laten zien in de zware Alpen-triathlon. Helaas. Maar Diego zou Diego niet zijn als hij zijn energie niet elders kwijt kon. Op een parcours in de buurt  van Dendermonde snelde hij onder warme en vochtige omstandigheden zaterdag naar een marathontijd van 2.24.20 uur. Daarmee liefst vijf minuten sneller dan zijn p.r. Reactie Diego:

Marathon is a special game, A mental Challenge & I Nailed it again !

A New Personal Record : 2h24’20” Official Time in a Solo marathon Attempt with an Full Distance Triathlon Preparation !

I can be very Proud on this one !

It was Very humid & very hot ☀️??

Big Kiss,

 

De VR Ironmans blijven aantrekkelijk

Eerder op de dag waren de ‘Amerikaanse Nederlanders’ Derk de Korver en Lenny Ramsey lekker op dreef in de Ironman V 19. Het fenomeen bestaat al sinds corona kwam koekeloeren. Lenny deed al vaker mee, haar uitgebreide verhaal volgt zondag. Ze won immers!

Nu laten we Derk erover aan het woord:

2020 is mijn debuut jaar als professioneel triatleet en helaas zijn al mijn wedstrijden afgelast. Over slechte timing gesproken. Maar goed dacht ik, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, laten we maar in “Onderhouds Mode” overgaan. Ik had wel van de virtuele wedstrijden gehoord maar had me er niet echt in verdiept en eigenlijk gewoon geen interesse. Maar toen de uitnodiging kwam om mee te doen aan Ironman VR 19. Dacht ik, wat heb ik te verliezen er is toch niks anders. En moet zeggen, dat ik aardig verrast ben. Het was een ontzettend leuke ervaring. Het kwam er op neer dat ik zelf mijn beste tijd op de 500m zwem en 3k ren moest opnemen en dan live in een virtuele omgeving (Rouvy) samen met 3 andere pros 40km moest fietsen. Gezien ik meer een Ironman triatleet ben en op ging tegen ITU / Halve Ironman triathleten (waarvan 1 als zwemmer op de 2018 Olympische spelen aanwezig was), waren mijn verwachting niet hoog. Maar mijn resultaten waren beter dan ik dacht en ben uiteindelijk 3/4 geworden. Het zwemmen en rennen waren mijn zwakste onderdelen maar wist dat aardig goed te maken met fietsen. Dus al met al, erg tevreden met de uitkomst gezien de omstandigheden en prettig verrast met virtuele race ervaring. Zou het zeker nog een keer doen.

Thor XTri: René Verheij elfde; Esther wint Lofoten triathlon

Ook op zaterdag (het lijkt al bijna een echte wedstrijddag zo) was de ‘echte ThorXTri’ in Noorwegen. Echt omdat de selecte groep triatleten het echt in open water en op zware fiets- en loopparcoursen tegen elkaar opnamen. De sterke Brit Graeme Stewart won de Noorse hele in iets meer dan 10 uur: 10.00.17 uur. Bijna een half uur later kwam thuisfavoriet Oystein Eriksen over de meet: 10.27.59 uur. Het brons ging naar zijn landgenoot Marcin Stepien in 11.16.55 uur. Grote onderlinge verschillen dus. Dat was al zo bij het zwemmen, toen Graeme met minuten voorsprong het water verliet. Een echte kop-staartzege dus. Een geweldige prestatie leverde onze landgenoot René Verheij. De man uit Zwijndrecht liep in de aanloop naar de race een gekneusde enkel op. Zijn marathon ging daardoor iets minder, maar finishen deed René. En hoe! Hij werd twaalfde in 13.28.38 uur op een totaalveld van 26 deelnemers.

Beste vrouw was Johanna Haland uit Noorwegen in 12.30.17 uur, goed voor de achtste plaats overall. Meteen na onze Nederlander volgde de tweede vrouw, de Noorse Ida Mellem. Ze liet een eindtijd van 13.52.16 uur noteren. Lilian Dramsdahl finishte in 14.31.20 uur op brons. En vierde werd Feyza Gumrahoglu, die als voorlaatste binnenkwam in 18.40.49 uur. De andere aangekondigde Nederlanders op de hele zijn overigens niet gestart.

Esther van Bareveld was als Nederlandse  de snelste op de kwart van de Lofoten Triathlon, ook al in Noorwegen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.