Barbara de Koning pakt zilver op ETU Junior Cup in Olsztyn

VRIJDAG – Barbara de Koning is zojuist tweede geworden in de ETU Junior Cup in de Poolse stad Olsztyn. Het was na Riga vorige week de tweede wedstrijd in de ETU Cup series die door ging, de eerste voor junioren.

Barbara kwam als derde uit het water, na een snelle wissel vertrok de landskampioene als eerste op de fiets. Eerst vormt zich een kopgroepje van zeven, daarna blijft de Deense Sif Bendix Madsen samen met Levi uit Israel vooraan. Barbara volgt op een kleine halve minuut, ze moet alleen fietsen. Terwijl de Israelische vooraan afhaakt, fietst de Deense steeds verder weg. Ze pakt bijna twee minuten en dat wordt bij het lopen nog iets meer.

Barbara houdt keurig stand op een tweede plaats, de Slovaakse Margareta Bicanova wordt derde. Marit van den Berg komt vanuit de achterhoede, wisselt als tiende en loopt sterk door naar een zevende plek. Romy Spoelder finisht als 34e.

Straks de jongens. Nederlandse inbreng ook bij de officials met Technical Deligate Marco van Oostende.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.