Milan Brons met goede papieren uit eerste serie DUIN triathlon

ZONDAG – Het ziet er voorlopig goed uit voor Milan Brons, die zojuist de eerste serie van de DUIN Triathlon Almere op zijn naam schreef. In de eerste van zes series (op papier de snelste startgroep) was de Almeerse pro sneller dan Wouter Dijkshoorn en Nick van Ingen. In het klassement kan uiteraard nog verandering komen, maar de 55.57 minuten is waarschijnlijk voor de meesten een te scherpe tijd.

Het was toch wel een historisch moment, toen rond half tien de eerste 82 triatleten bij het Muiderzand het IJmeer in doken. In 39 jaar tijd is het triathlonseizoen nog nooit zo laat op gang gekomen. Het waren Nick van Ingen en Sander Hoogeveen die na iets meer dan tien minuten het water uitstapten richting fiets. Kort daarna volgden Milan Brons en Jeffrey Camphens al. Milan ging ‘erop en erover’ en nam snel een voorsprong van een minuut op zijn concurrenten Nick en Sander. Op de afsluitende vijf kilometer lopen mengde Wouter Dijkshoorn zich nog in de strijd.

De Amsterdammer liep de snelste vijf kilometer (17 minuten) en strandde op 48 seconden van Milan Brons, die volgende week een halve in Gdynia Polen gaat doen. Nick van Ingen, die vorige week op de Arena Games Rotterdam al indruk maakte, kwam als derde binnen, Sander Hoogeveen en Jeffrey Camphens werden vierde en vijfde. Nieuwkomer Bradley van Hooff volgde daarachter en vervolgens was Daniel Nagel voorlopig de eerste master.

Een voorlopig klassement ook bij de vrouwen met Deborah Wissink als snelste in de eerste serie in 1.06.44. Cynthia Zetz en Angelique Wammes staan nog naast haar op het virtuele podium, maar er komen in de volgende series nog een paar sterke triatletes waaronder de uit Davos teruggekeerde Ilona Eversdijk.

Foto: DUIN Triathlon Almere

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.