Sportevenement Long Course Weekend Beesel coronaproof en zonder publiek

Het derde septemberweekend wordt vooral een Noord-Limburgs triathlonweekend. Met het NK in Roermond (waar ook de beloftes aan toegevoegd zijn) en het Long Course Weekend is de kalender lekker gevuld. Voor publiek is alles nog beperkt, maar atleten zijn welkom. Zojuist kwam het persbericht binnen dat het Long Course Weekend groen licht heeft gekregen:

Nagenoeg zonder publiek gaat het Long Course Weekend in het Limburgse Reuver door ondanks de coronacrisis. Organisator Extra Leisure doet daarmee wat onmogelijk leek: een veilig zwem-, fiets- en hardloopevenement organiseren met alle aanpassingen en maatregelen die nodig zijn om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van deelnemers, inwoners, vrijwilligers en personeel. De gemeente Beesel heeft de vergunning verleend voor het multisportweekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september.

 

Het zwemonderdeel van Long Course Weekend in Beesel op vrijdag vindt dit jaar plaats in de plas van recreatiepark Drakenrijk. Op zaterdag zijn start en finish van het fietsen op het Raadhuisplein in Reuver. Een dag later, op zondag, is het de beurt aan de hardlopers. Zij sluiten het weekend ook af onder de finishboog op het Raadhuisplein.

Gezondheidscheck, temperatuurmeting en zitplaatsen
“Elke deelnemer krijgt een gezondheidscheck en een temperatuurmeting. Deelnemers komen zo in een bubbel terecht en binnen die wedstrijdbubbel is 1,5 meter afstand weliswaar geen eis, maar de onderdelen zijn van zichzelf al zo goed als coronaproof”, zegt Vincent van der Stouwe, organisator van LCW Holland – Beesel. “Ook wordt gevraagd familie en vrienden thuis te laten. De evenemententerreinen Drakenrijk en het Raadhuisplein worden in samenwerking met de omliggende horecaondernemers niet helemaal hermetisch afgesloten voor publiek, maar er gelden horecarichtlijnen. Zijn alle stoeltjes bezet, dan wordt de toegang ontzegd. Bij Drakenrijk mogen gasten ook een eigen strandstoeltje meenemen en plek nemen. Op 1,5 meter afstand van elkaar.” Langs het fiets- en hardloopparcours geldt ook gewoon de inmiddels in de openbare ruimte gebruikelijke 1,5 afstandsregel.

‘Overwinnen is doorzetten’
Wethouder Marcel Roelofs: “Een bijzondere editie van Long Course Weekend met een extra lange aanloop. Met condities en restricties die het uiterste vragen van organisatie, atleten en publiek. Dit voorjaar besloten we samen met de organisator het evenement door te schuiven naar 18, 19 en 20 september 2020. Dat deed een enorm beroep op de flexibiliteit van de vele vrijwilligers, verkeersregelaars, ondernemers en alle sportievelingen die staan te trappelen om aan een zwem-, fiets- en/of hardloopevent deel te nemen. Maar elke atleet weet: overwinnen is doorzetten, juist als het moeilijk wordt. En het is ons, gewoon samen, gelukt.”

Over Long Course Weekend Holland – Beesel
LCW Holland – Beesel is een internationaal sportfestival en bestaat uit drie onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen. Naast de verschillende disciplines kunnen deelnemers ook kiezen uit verschillende afstanden. Disciplines en afstanden kunnen gecombineerd worden. De grootste uitdaging is de Full Long Course, op elk onderdeel de langste afstand.

 

De inschrijvingen, parcourskaarten en kaarten van de evenemententerreinen zijn te vinden op de website: www.lcwholland.nl. De bewoners en ondernemers op en grenzend aan de parcoursen ontvangen binnenkort huis-aan-huis een brief over de verkeersmaatregelen. Deze informatie staat ook op de website.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.