Dubbel WK voor triatleten in Hamburg

TeamNL triathlon eindelijk weer in actie dit weekend

HAMBURG – Een kort van te voren aangekondigd WK triathlon waar drie wereldtitels te verdienen zijn, is zaterdag en zondag de eerste race waar TeamNL triathlon weer in actie komt na de wereldwijde opschorting van evenementen tijdens de coronacrisis. Op zaterdag staat in Hamburg het WK sprint op het programma en zondag wordt de wereldtitel vergeven op het nieuwe olympische nummer, de mixed teamrelay.

WK sprint

Op zaterdag komen vier Nederlanders in actie tijdens het WK sprint. Rachel Klamer, Maya Kingma en Rani Škrabanja starten om 18.00 uur in het Stadtpark op een volledig afgesloten race venue, waar geen toeschouwers toegelaten worden. Marco van de Stel komt om 16.00 uur in actie in de mannenwedstrijd. Bondscoach Louis Delahaije blikt vooruit. ,,Het is in feite een raar verhaal, om een WK twee weken van tevoren aan te kondigen. Anderzijds zijn we heel blij eindelijk weer te kunnen racen. De grote vraag is hoe iedereen ervoor staat. Atleten hebben elkaar voor het laatst vorig seizoen getroffen. Wij weten dat onze ploeg stappen heeft gezet dit jaar, maar wat de concurrentie gedaan heeft, dat weet je niet. Er zullen verrassingen zijn in alle richtingen.”

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.