WK Hamburg toch weer voor Vincent Luis, Marco van der Stel 41e – WTJ 1610

 

ZATERDAG – Van het lange werk op topsnelheid (voor Michi Weiss zeker) naar het explosieve sprintgeweld in Hamburg. We zitten weer helemaal in de triathlon-flow deze zaterdag. Enerverende race in druilerig Hamburg, maar tijdens de mannenrace bleef het droog.

We gingen los met tweevoudig Olympisch kampioen Alistair Brownlee meteen op kop in het water. Broer Jonathan was ook niet ver weg trouwens. De Fransen lagen op het vinkentouw met titelverdediger Vincent Luis in de voorste gelederen. Thuisfavoriet Justus Nieschlag, onlangs winnaar van de Arena Games Rotterdam, zwom eveneens met de besten mee.

Met Ali als eerste uit het water formeerde zich meteen een kopgroepje van acht. Naast de Brownlees, Nieschlag en Luis, kreeg Vincent gezelschap van twee landgenoten Dorian Coninx en Leo Bergère. De Hongaar Mark Devay zat erbij en de wederom verrassend sterke Portugees Vasco Vilaca, de revelatie van dit rare seizoen. De groep nam 22 seconden voorsprong op het peleton. Dat was de maximale marge, die ook weer terug liep tot 16 tellen. Marco van der Stel deed achtervolgingswerk, maar liet zich ook af en toe afzakken. Het gaatje kleiner maken lukte niet echt, zodat het achttal als eerste aan de vijf kilometer lopen kon beginnen.

Verrassend genoeg moesten de Brownlees en Devay als eersten lossen, even later was het ook voor Coninx te veel en de laatste die verdween uit de kopgroep van Nieschlag. Een trio bleef over. De Fransen namen Vilaca in de tang, maar die liet zich niet gek maken. Op anderhalve kilometer voor de streep sloeg  Vincent Luis een beslissend gaatje. Bergère probeerde af te stoppen, maar Vilaca gaf niet af. Hoewel Luis zijn fiets in de tweede wisselzone scheef kwam te hangen, was er op zijn wissels toch niets verkeerds geconstateerd. De titel – nu dan op de sprintafstand – ging dus wederom naar de Fransman, Vilaca werd tweede, Bergère behaalde brons.

De vierde plaats ging naar de sterk lopende Jelle Geens, de Belg moest het dit keer zonder maatje Marten van Riel stellen. Hij noteerde wel de snelste looptijd samen met Alex Yee, die vijfde werd. Dorian Coninx hield de schade beperkt en kwam tot een zesde plaats, derde Fransman daarmee al. Vervolgens was het de beurt aan Richard Murray, die een veel sterkere indruk maakte dan twee weken terug in Rotterdam. Morgan Pearson, Alistair Brownlee en de Zwitser Max Studer maakten de top tien van dit WK compleet.  De Noren vielen tegen met Gustav Iden pas op de elfde plaats. Marco van der Stel begon als dertigste aan het lopen en finishte 41e op 2.15 minuut. Voor Mario Mola was dit een WK om snel te vergeten. De Spanjaard finishte  op een 46e plaats.

Straks de vrouwen met Rachel , Maya en Rani.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.