Ironman Westfriesland 70.3 gaat niet door in 2020

Het is een feit, vandaag werd bekend dat Ironman 70.3 West Friesland niet door kan gaan.

Ondanks het feit dat de organisatie er van overtuigd is een Corona-proof evenement neer te kunnen zetten, heeft de regio vandaag anders beslist.

Een geëmotioneerde Vincent van der Stouwe , namens Extra Leisure sprak ik zojuist:
Op het laatste mioment is toch geen groen licht gegeven voor IRONMAN 70.3 West Friesland in het eerste weekend van oktober. Organisator Extra Leisure  wilde nagenoeg zonder publiek de IRONMAN 70.3 door laten gaan, ondanks de Coronacrisis. In een overleg vorige week ontving de organisatie positieve  reacties van gezondheidsorganisaties op de ingediende Coronaproof-plannen. 
Een week later besluit de regio toch anders!

We hebben er alles aan gedaan om het door te laten gaan. We zijn Coronaproof en doen daarmee iets wat voor de buitenwerel wellicht onmogelijk lijkt. Namelijk een veilig triathlonevenement organiseren met alle aanpassingen en maatregelen die nodig zijn om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van deelnemers, inwoners en personeel. Maar helaas. Het laatste woord is niet aan ons, maar aan de regio waar we te gast zijn.

 

 

Ruud de Haan

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: