Politietriathlon wederom voor Robert de Korte en Diede Diederiks – WTJ 1617

ZATERDAG – Aan alle goede dingen komt een eind. Vandaag was de 35e, tevens laatste editie van de Politietriathlon Spijkenisse. Vrijdag brachten we het historisch overzicht van 35 jaar sportiviteit in de stad, waar veel triatleten vandaan komen.

Vandaag dan de wedstrijd, in bubbels van 25 steeds van start. Voor het wedstrijdverloop wellicht wat lastig te volgen, maar toen Robert de Korte zijn tijd op de klokken zette was wel duidelijk dat hier een winnaarstijd stond. Helemaal duidelijk was dat het geval met Roberts partner Diede Diederiks, die ook op papier niet al te veel tegenstand hoefde te vrezen. Dat ze allebei graag onder de ‘parcoursrecords’ wilden duiken en het nog lukte ook was de bonus van een prachtig sportdagje op Voorne-Putten.

Uiteindelijk bleek beider voorsprong best groot. Joey van ’t Verlaat bleef in eigen stad op twee minuten steken, goed voor de tweede plaats. Nick van Ingen – in Zwemcentrum Rotterdam en Duin Almere al in de prijzen – was voor het derde weekend op rij succesvol met een derde plaats. Vervolgens was het crosstriathlonspecialist Christiaan Solleveld en de Belg Jens van Looveren die de vierde en vijfde eindtijd op het scorebord zetten. Oud-winnaar Dave Rost was goed voor plaats zes en tevens snelste master.

Diede Diederiks maakte haar favorietenstatus helemaal waar. De 2.05 uur was maar liefst zeventien minuten sneller dan de tweede snelste vrouw Sandra Vermeulen. Chantal Koole-Maat liet de derde tijd noteren en Ayla Stobbe volgde daar weer achter. Diede liet trouwens maar negen mannen voor gaan op een totaal van 120 wedstrijdatleten.

In de recreantenserie over de kwart afstand was het Culemborg boven. Benny Mulder won, plaatsgenoot Tijmen Kooij finishte tweede. Dez de Eerens volgde slechts vier tellen later als derde. Beste vrouw bleek Lotte van Trigt. De Haarlemse – geen familie van Rik – deed het prima en dat levert binnenkort vast weer een leuke Wonderlotje (haar blogs) op.

Op de sprint afstand gingen Ben en Max Muller weer als de brandweer. De broers uit Nieuw-Lekkerland vervullen dit ultrakorte wedstrijdseizoen een opvallende rol en ook nu weer waren ze souverein. Sam Kraaijeveld naakte er een podium vol streekgenoten van. Secondewerk bij de vrouwen, waar TVS’90-atlete Loena Bank net even vlotter over het parcours snelde dan Kyra Meulenberg. Onder de 375 deelnemers ook een twintigtal politie- en brandweermensen. Zij streden traditiegetrouw om de Nederlandse titel. Robert van der Kieft uit Amersfoort bleef als enige onder de twee uur en onttroonde daarmee Dirk-Jan de Jong, nog wel goed voor zilver. Brons ging naar Ivo Dahlmans. De beste agente was Janita de Ronde. Katwijker Jos Sneijders is ’s lands beste triatleet onder de spuitgasten. Ton van Tunen en Jasper Hellwig kregen zilver en brons. Vier trio’s waarvan het Middelburgse trio Yva Geluk de snelste.

Met de etherdiscipline van collega Ellie Lust in acht nemend, was deze laatste politietriathlon natuurlijk een toonbeeld van hoe in coronatijd een goed evenement af te leveren valt. Dat kun je aan deze groepering wel overlaten uiteraard. Over twee jaar zet dezelfde organisatie zich nog een keer aan een leuke klus namelijk de World Police en Fire Games in Rotterdam e.o. Voor nu zeggen we natuurlijk hartelijk dank voor 35 prachtige sportjaren in Spijkenisse!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.