Marco van der Stel tevreden na zijn race in Karlovy Vary

Kort na de finish van de World Cup in Karlovy Vary spraken we met een tevreden Marco van der Stel (17e).

archieffoto

“Ik wilde vandaag echt laten zien dat ik in de Corona-periode stappen heb gezet. Dat kon ik vorige week in Hamburg niet en daar had ik het deze week best lastig mee. In mijn individuele race in Hamburg leek het eerder een stap terug in plaats van vooruit. De Relay ging voor mij al wat beter, maar daar kwam ik in de Chasse patate, ik kwam op drie meter van de kopgroep en dus net niet.

Dinsdag voelden de benen al goed, terwijl ik toch twee wedstrijden in het voorgaande weekend had geracet. Op donderdag aangekomen , het parcours verkent en geprobeerd relaxed naar de wedstrijd toe te leven, maar de twijfel bleef toch in mijn achterhoofd spelen.

Voor en tijdens de wedstrijd had ik me doelen gesteld om op die manier naar een goed resultaat te komen en te laten zien dat ik echt wel stappen vooruit heb gemaakt.

Bij het zwemmen dat doel niet gemaakt, het was simpelweg niet goed, ik kwam op 55 seconden uit het water. Daar zal de komende winter hard aan gewerkt moeten worden.
Het doel bij het fietsen was in de klimmetjes vooraan te zitten om dan niet steeds een achtervolging in te hoeven zetten om weer voorin de groep te komen, dat plan slaagde. Ik heb in de groep niet veel werk verricht, het was aan anderen op dit te doen. Met name Jelle Geens (derde plaats) heeft verreweg het meeste werk verzet, maar ook Richard Murray pakte nogal wat kopwerk. Ik kon voorin wisselen in de achtervolgende groep, dus doel gehaald.
Ik begon als 22e met lopen. Het loopdoel was sneller te starten als dat ik zou kunnen volhouden. Dat lukte niet helemaal, maar ik heb prima gelopen en kon naar een 17e plaats gaan, waar ik heel tevreden mee ben. En dus kunnen laten zien dat ik wel degelijk stappen heb gemaakt de afgelopen periode.

Het zwemmen was onvoldoende, het fietsen een 7,5 en het lopen een 9. 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.