Maastricht Marathon op 11 oktober gaat door zonder publiek; Extra Leisure heeft 3 evenementen voor de boeg

Er zijn organisaties, die de draad pas weer oppikken als de meeste RIVM-maatregelen zodanig versoepeld zijn dat publiek weer welkom is, dat atleten na afloop weer kunnen douchen en dat de ambiance van weleer terugkeert. Dat is een keuze. Er zijn ook organisaties, die er alles aan doen om puur voor de atleet weer wedstrijdaanbod te regelen. Dat siert ze, het is ook best gedurfd omdat de inkomsten geringer zullen zijn dan in ‘het oude normaal’.

Een mooi voorbeeld van de laatste groep organisatoren is Extra Leisure, mediapartner van Trikipedia. Zij stellen werkelijk alles in het werk om de evenementen maar door te laten gaan. Helaas is dat niet gelukt voor 70.3 Ironman West-Friesland, maar wel hebben ze de komende weken achtereenvolgens het Long Course Weekend Beesel, het Multisport Festival Maastricht en inmiddels kan – onder strikte voorwaarden – ook de Groene Loper Run doorgang vinden. De drie evenementen vormen voor de mensen achter Extra Leisure ook de pleister op de wonde bij de annulering van Hoorn.

Hulde aan een organisatie, die het onmogelijke mogelijk maakt en daarbij vooral niet te veel kijkt naar reacties op Social Media (iets met ‘beste stuurlui aan wal’ of zoiets).

Hierbij het persbericht over het loopevenement op 11 oktober, toevallig het eerste weekend zonder triathlons. Dus wat let je om naar het diepe zuiden af te reizen?

 

Het hardloopevenement Groene Loper Run op zondag 11 oktober, normaal gesproken met start en finish op de Groene Loper bovenop de A2-tunnels, wordt volledig verplaatst naar een terrein aan de rand van de stad en vindt plaats zonder publiek. Ook de parcoursen van de Maastricht Marathon, Halve Marathon, 10 km en 5 km zijn gedeeltelijk gewijzigd. Organisator Extra Leisure doet daarmee wat onmogelijk leek: een veilig evenement organiseren met alle aanpassingen en maatregelen die nodig zijn om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van deelnemers, inwoners, vrijwilligers en personeel.

De start, finish én de huldigingen vinden allemaal plaats op een grasweide tussen de A2 en Kasteel Geusselt. In de volksmond ook bekend als het circusterrein dat ligt aan de toepasselijke straat de Marathonweg.

Gezondheidscheck

“Elke deelnemer krijgt een gezondheidscheck en een temperatuurmeting. Deelnemers komen zo in een bubbel terecht en binnen die wedstrijdbubbel is 1,5 meter afstand weliswaar geen eis, maar gezien de ruimte op de parcoursen zijn de wedstrijden van zichzelf al zo goed als coronaproof. Ook wordt gevraagd familie en vrienden thuis te laten”, zegt Vincent van der Stouwe, organisator van de Groene Loper Run.

‘We zijn opgelucht’
Wedstrijddirecteur Rob Frambach: “Een bijzondere editie van de Groene Loper Run met een extra lange aanloop. Met condities en restricties die het uiterste vragen van organisatie, atleten en publiek. Dat deed een enorm beroep op de flexibiliteit van vrijwilligers, verkeersregelaars, inwoners, ondernemers en alle deelnemers die staan te trappelen om deel te nemen. We zijn opgelucht dat we dit samen met de overheden en veiligheidsinstanties mogelijk kunnen maken.”

De verplaatsing van het evenement gaat echter niet zonder enige consequenties. Zo kan de Maastricht Sport Kids Run vanwege de verplaatsing geen doorgang meer vinden.

Programma

Op het programma staan vier wedstrijden. Om 9.00 uur starten de Maastricht Marathon en de Rabobank Halve Marathon. Om 12.30 start de Pro Run Fit 10 km en om 12.15 uur is het de beurt aan de OrthoMosa 5 km.

Deelnemers hebben inmiddels een mail met de wijzigingen ontvangen. Inschrijven voor de wedstrijden is nog mogelijk. De inschrijvingen, parcourskaarten en kaarten van het evenemententerrein zijn te vinden op de website: www.groeneloperrun.nl.

De bewoners en ondernemers op en grenzend aan de parcoursen ontvangen binnenkort huis-aan-huis een brief over de verkeersmaatregelen.

 

Tot zover het persbericht. Vincent en Rob en hun mensen richten komend weekend eerst al hun pijlen op het Long Course Weekend. De ingrediënten zijn uitstekend: prachtig nazomerweer en liefst 1000 deelnemers, het hoogste aantal dat dit jaar in actie gaat komen.  Iedereen veel plezier in Beesel op het tweede LCW.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.