Ironman Multisportfestival Maastricht-Limburg dag 1

Onder frisse omstandigheden startten vanochtend de atlete in Maastricht voor de 4184 race. Terwijl rondom Maastricht de regen neer kletterde , bleef het droog tijdens de race: een mooi gebaar van de weergoden voor de deelnemende atleten. Corona-proof, dus zonder toeschouwers, maar toch een glimlach op de gezichten van de atleten en een spontaan applaus van hen voor het organiserende Extra Leisure.

Één voor één werden de atleten gestart voor hun 400 meter zwemproef.

Het werd een mooie strijd om de tweede en derde plaatsen , zowel bij de mannen als ook bij de vrouwen. In beide races was het al snel duidelijk wie de winnaars zouden zijn. Bart  Cooymans pakte net als vorig jaar de winst bij de mannen, Sione Jongstra , als late inschrijfster toegevoegd aan het startveld, was te sterk voor de rest van het damesveld.

foto Claudia Striekwold
foto Claudia Striekwold

Uitslag mannen:

1 Bast Cooymans              50:31
2 Bart Vanoirbeek            51:36
3 Lans van den Eerden   53:22

Uitslag vrouwen

1 Sione Jongstra              57:15
2 Maud Golsteyn           1:00:55
3 Lizzy Langen              1:01:58

Ruud de Haan

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: