Afwachten voor de komende wedstrijden – WTJ 1637

MAANDAG – Na een weekend vol sportplezier kwam maandag de kater. Het coronavirus heeft het nog te veel naar haar zin in Nederland. Nieuwe maatregelen volgden en wat dat voor de nog resterende evenementen tot gevolg heeft, is onzeker. Over de laatste triathlon van het jaar (3 en 4 oktober) neemt de organisatie van TriHard Series vandaag een besluit.

De 70.3 Ironman West-Friesland was al van de kalender. Ik denk dat Extra Leisure nu wel enigszins opgelucht adem haalt. Stel je voor dat alles en iedereen klaar stond voor de grote wedstrijd in Hoorn en er – met nog vijf dagen te gaan – alsnog een streep gezet moest worden. Die druk is even van de ketel. Voor de Limburgse organisatoren is het nog te hopen dat de Groene Loper Run op 11 oktober wel door kan gaan. Relatief valt het met besmettingen in Zuid-Limburg mee, maar in deze gekke tijden weet je het nooit zeker.

Ouderkerk horen we later op de dag. Er is daar als extraatje bovendien nog een Teamrelay. Geen mixed-teams, zoals volgend jaar bij de Olympische Spelen maar een kwartet mannen of een kwartet vrouwen. Goed om dat soort wedstrijdjes (‘formats’ zeggen ze in de mediawereld) ook steeds vaker in eigen land uit te testen. We hebben toch enige naam opgebouwd op de internationale wedstrijden met de estafettes en voor de continuïteit moeten we daar zeker mee doorgaan.

Het zou overigens zeer sneu zijn, mocht het NK duathlon in Almere niet door kunnen gaan. Juist de duatleten hebben dit seizoen nauwelijks startgelegenheid gehad. Dus we duimen voor jullie op een NK. Dat het zonder publiek eventueel zou moeten, is inmiddels al wel te overzien. Voor mezelf moest ik het plannetje om de 30e editie van de triathlon in Alanya nog eens bij te wonen al in een vroeg stadium bijstellen. Ook de Turkse organisatoren, waar ondergetekende de eerste zeventien jaar van meemaakte, hebben hun World Cup al in een vroeg stadium gecanceld. Maar oko daarvan geldt: uitstel is geen afstel.

In België werd het korte seizoen afgelopen weekend al afgesloten. De triathlon van Dendermonde werd overigens wel een duathlon, maar de strijd was er niet minder mooi om. Bovendien een klasbak als winnaar: Bart Aernouts, die normaliter al richting Hawaii vertrokken zou zijn. Bart klopte Brecht van Vooren en Sander Heemeryck. In de top tien louter Belgische toppers trouwens. Winnares was Katrien Verstuyft, waarmee de erelijst van Dendermonde nog fraaier wordt dan ze al was. Zij had weinig moeite om Chariel de Kock en Jonie Vanhoutte achter zich te houden. Jef Bogers was op een 63e plaats beste Nederlander. Op de sprint duathlon – winst voor Laurens Verluyten en Kaat van Eynde – was Wouter Verstraate op de veertiende plek onze beste landgenoot.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.