Een miljoen keer gelezen, da’s best een momentje om even bij stil te staan – WTJ 1643

WOENSDAG – Hieperdepiep hoera! Trikipedia bereikte dinsdag een nieuwe hoogtepunt. We telden 1 miljoen views. Eén op de 17 Nederlanders heeft ooit onze website bezocht, onze pagina’s bekeken. Als je 1 miljoen volgers op YouTube hebt, ben je Influencer geloof ik. Die pretenties hebben wij gelukkig niet. Laat ons maar gewoon een leuk informatiekanaal met triathlon, duathlon en duursportnieuws blijven. Soms een uitstapje naar een andere tak van sport, maar vooral de Nederlandse multisporten volgend.

Dat registreren we in wedstrijdverslagen, in interviews en ook vaak in persoonlijke betrokkenheid. Ruud en ik steken onze bewondering voor wat jullie als atleten presteren nu eenmaal niet onder stoelen of banken. En dan is het ons om het even of je aan de top meedraait of een geweldig doorzettingsvermogen hebt opgebouwd en zo ook de finish haalt. Allemaal even prachtig. We zouden jullie allemaal even veel aandacht willen geven op Trikipedia en door een hele te finishen doen we dat ook meestal wel. Anderzijds kunnen we niet alles coveren, hoe graag we het zouden willen. Ook voor Ruud en mij bestaat een dag uit 24 uur. Een groot deel daarvan wordt opgeslokt door onze werkgevers en het thuisfront wil ook zijn deel. En krijgt dat ook hoor, wees gerust.

We hoeven de geschiedenis van Trikipedia hier niet te herhalen. Sinds februari 2018 (op de veertigste verjaardag van Ironman Hawaii) opende de allereerste winnaar van Hawaii – Gordon Haller – onze site. Sindsdien trachten we dagelijks de site te vullen met berichten. Leuke verhalen, spannend wedstrijdverloop, boeiende verhalen maar ook aangrijpende en verdrietige stories. Uit onze eigen pen/laptop, maar gelukkig ook uit die van vele gastschrijvers. Columnisten, bevriende fotografen, tips gevende atleten en ondernemers. Ook voor die laatste groep bieden we alle ruimte al hebben onze trouwe adverteerders en organisaties waar we mediapartner van zijn natuurlijk een streepje voor.

Samen maken we Trikipedia. Ik zet er niet het woord ‘groot’ achter. Het gaat goed zoals het nu gaat. We hebben nooit de pretentie gehad de site beroepsmatig nog meer gestalte te geven. Onze ambities zijn misschien wel groter doordat het een, weliswaar uit de hand gelopen hobby, is gebleven. Zouden we dit van 9 tot 5 en in de weekends doen, dan was het werk geworden en was de inspiratie misschien al lang verdwenen. 1 miljoen. Het is misschien maar een getal, maar ook een bewijs dat elke letter, elk woord, elke prachtige foto niet voor niets via het wereldwijde web gedeeld wordt. Dank daarvoor. We gaan door voor het volgende miljoentje.

En om maar meteen over die ambities iets te zeggen. Eén van de succesnummers van Trikipedia was vorig najaar de Vrouwenweek. Een week waarin atletes aan het woord kwamen. Met eigen blogs, verhalen, columns, interviews. Voor zeven dagen stond de mannelijke redactie langs de zijlijn en was het woord aan Yvonne, Heleen, Kirsten, Sandra, Julia, Lenny, Kim, Kitty, Sione, Willeke en Cathy. Al tijdens die week waren de reacties zo lovend, dat we vrijwel meteen besloten er een vervolg aan te geven.

Welnu, dat komt er. Van 26 tot en met 31 oktober (en als we in die tijd niet alle copij kwijt kunnen, duurt het nog iets langer) staat op Trikipedia de tweede Vrouwenweek in de planning. Een podium voor atletes, vrouwen in de sport of vrouwen achter de sportman. Over vrouwenzaken of gewoon over wedstrijdbeleving, training, gelijke behandeling, taboes, zwangerschap, overgang, vrouwen binnen een organisatie enzovoorts enzovoorts. We beginnen de week met een voorwoord van de World Triathlon president Marisol Casado. Ruud en ik kijken er al naar uit.

Nogmaals: dank je wel voor alle keren dat jullie onze site bezochten. Wordt zeer gewaardeerd. Blijf ons voeden dan hebben we er allemaal plezier van.

 

Wim en Ruud.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

One thought on “Een miljoen keer gelezen, da’s best een momentje om even bij stil te staan – WTJ 1643

  • 07/10/2020 om 12:45
    Permalink

    Mooie mijlpaal, Wim en Ruud! En bijzonder knap dat jullie dit ook volhielden in het seizoen dat eigenlijk amper een seizoen was!
    Dank voor jullie enthousiasme!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.