Introductie van nieuw Nederlands fietsmerk Kú Cycle en Kú TF1 triatlon fiets  

PRESS RELEASE

 Wat gebeurt er als een getalenteerde Formule 1 ingenieur die een revolutionair fiets ontwerp in zijn achterzak heeft zitten een ondernemer ontmoet die erop uit is om de fietsindustrie opnieuw vorm te geven?

Richard McAinsh en Alex Bok vormen een unieke combinatie van technische Formule 1 ervaring die 7 wereld kampioenschappen heeft gewonnen (bij Ferrari en Benetton) en de medeoprichter van een professioneel triatlonteam dat 49 Ironman kampioenen en 5 wereld kampioenen heeft behaald (TEAMTBB). Samen gingen zij op een missie om fietsen te ontwerpen die de sport voor altijd zullen veranderen.

 

In mei 2019 hebben McAinsh en Bok de Kú Cycle company in Nederland opgericht (private equity gefinancierd), met een visie om te inspireren tot een andere fiets, een ander productieproces en een ander verkoopmodel. Het startup team ontwikkelde, patenteerde, bouwde prototypes, testte en produceerde een echt innovatieve triatlonfiets met een nieuw bedrijfsconcept dat vandaag officieel in Europa als eerste wordt gelanceerd.

Kú Cycle presenteert de Kú TF1, een gloednieuwe triatlonfiets die belangrijke innovaties op drie gebieden introduceert.

 

 Productinnovatie: zeer vernieuwend en gepatenteerd ontwerp triatlon fiets
De Kú TF1 introduceert een aantal niet eerder gezien technische kenmerken zoals de Fork Air Stream Technology (FAST), geïnspireerd door F1-racewagens.

 

 

Deze vork vermindert de blokkering van de luchtstroom aan de voorkant van de fiets en verlaagt de algehele weerstand van fiets + rijder, door de luchtstroom te manipuleren en te verbeteren.

Kú Cycle introduceert een complete nieuwe verbinding tussen het fietsframe en de vork, de Steerer Pivot Box (SPB) genaamd, waarbij de traditionele vork en stuurbuis worden geëlimineerd.

 

Dit resulteert in een sterk verbeterde stijfheid van de voorkant van de fiets en een meer directe stuurreactie.

Vervolgens maakt het nieuwe Hydraulic Advanced System (HAS) met slimme ontkoppelings- en herkoppelings functies van de remleidingen het reizen met de Kú TF1 tot een geheel nieuwe ervaring.

De Kú TF1 heeft bij diverse testen op de wielerbaan al tot baanbrekende resultaten geleid en de eerste professionele en amateur atleten zullen binnenkort op deze nieuw fiets te zien zijn.

 

Procesinnovatie: build-to-order

De Kú TF1 wordt op bestelling- en op maat gemaakt voor elke individuele klant. Kú Cycle produceert op basis van een modulaire-carbon-kit-constructie wat resulteert in een atleet-specifiek fietsframe en een persoonlijk gekozen kleurenschema.

Verkoopmodel innovatie: Kú geautoriseerde bike fitter

Klanten worden professioneel gemeten via een netwerk van geautoriseerde fitters die gekwalificeerd zijn om een ​​atleet-specifieke geometrie vast te stellen. Op basis van het voorschrift van de fitter is de positie van de atleet geoptimaliseerd voor zijn Kú TF1 voor aerodynamica, prestatie-stabiliteit en fietsvaardigheid.

 Kú Cycle is zeer toegewijd aan wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door onafhankelijke partijen met een duidelijk doel om weg te blijven van conventionele marketingslogans, maar in plaats daarvan toegewijd te zijn aan solide data-gedreven onderzoek met als hoofddoel: athlete performance delivered! Al het onderzoek zal worden gepubliceerd op www.ku-cycle.com om volledige openheid te geven en de cijfers het ware verhaal te laten vertellen.

In Nederland is de Kú TF1 nu verkrijgbaar bij TRIPRO in Hilversum (www.tripro.nl), één van Nederlands meest vooraanstaande triatlon speciaal zaken met een totale focus op het bike fitten en atleet performance.

Media Contact:
Alex Bok
alex@ku-cycle.com
+31 (0) 683 033 920

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.