Kamp van Koningsbrugge met drie triatleten: Tom, Marjolein en Zuléma – WTJ 1660

 

ZATERDAG – Dat triatleten over zowel een stevige portie uithoudings- als doorzettingsvermogen beschikken, is voor onze lezers geen nieuws. Niet zo verwonderlijk dus dat in het nieuwe tv programma Kamp van Koningsbrugge maar liefst drie triatleten uitkomen.

foto: still uit eerste aflevering Kamp van Koningsbrugge

Van Tom Oosterdijk (27) wisten we het al langer en in mijn regio (West-Brabant) was bekend dat ook Marjolein van Loenen (26) wil doodringen tot de Special Forces. De sportvrouw uit Schijf (regelmatig deelneemster in Oud Gastel onder anderen) had even moeite met de rekentest na de loodzware speedmars maar na peptalk van Jeroen van Koningsbrugge (geboren Roosendaler, da’s vijf kilometer van Schijf vandaan) herpakte Marjolein zich.

foto: still uit eerste aflevering Kamp van Koningsbrugge

De derde triatleet in het 15-koppige gezelschap is de 42-jarige Almeerse Zulema Gilliot van Gimst. Geboren in Suriname, woonachtig in de triathlonstad en als zodanig de voorbije twee jaar al een paar triathlons gedaan en ook deelneemster aan de Kikathlon. Zulema kreeg het even zwaar in de eerste opdrachten met tijgeren door het veld, maar ze stond even later de uitgeputte Marvin weer bij. En ook dat is belangrijk in de opleiding tot Special Forces!

foto: still uit eerste aflevering Kamp van Koningsbrugge

Tom maakt sterke indruk

En dan was er natuurlijk Tom Oosterdijk. Geen Hawaii op het programma dit jaar, dus hij kon best op 20 september aan de loodzware commando-training beginnen. Als tweede stond hij met uitrusting en al terug op de verzamelplaats, hij kon prima mee in de ochtendopdracht en was ook snel terug na de speedmars. Maar het meest sprong de Hagenaar, waarvan we in een filmpje zagen hoe hij met de ‘Twentse Sapbroeders’ de appel- en perenoogst binnenhaalde, in het oog met het kuilgraven. Was Toms kuil de eerste keer net niet voldoende, bij de tweede poging mocht Tom als enige op z’n plunjezak uitrusten. Klus geklaard. Intussen was de eerste afvaller (Ab) al daar. Vanwege een schouderblessure moest hij opgeven. Met veertien gaan ze verder en hoe dat gaat zien we in aflevering twee volgende week zaterdag op NPO1, wederom vanaf half negen.

Dat de programmamakers grote verwachtingen hebben van Tom Oosterdijk blijkt uit zijn profiel op de site van Kamp van Koningsbrugge:

Als professioneel triatleet lijkt Tom op papier de gedoodverfde kandidaat voor Kamp Van Koningsbrugge. Zijn lichaam is topfit, maar dit is niet altijd zo geweest. Hij was ooit, naar eigen zeggen, een ‘dikke bierdrinkende student.’ Vroeger wilde Tom al bij defensie, maar dat mocht niet van zijn ouders. Dit is zijn kans! Tom is een jongen die grenzen opzoekt en altijd een tandje bijzet. Kamp Van Koningsbrugge is een droom die uitkomt. En opgeven? Dat zit niet in de aard van het beestje!

Maar we hopen dat ook Marjolein en Zulema ver zullen komen. O ja, Tom: als je tijd hebt mag je mijn tuin wel keer komen omspitten. Is volgens mij een fluitje van een cent voor jou. Wel die mooie appelboom laten staan hè.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.