Els Visser ; Op vakantie in eigen land.

Ze is “op vakantie” in haar eigen land na maanden “down under”. Hoog tijd om weer eens een gesprek te hebben met pro-atlete Els Visser. Ik spreek haar als ze op weg is  in de auto naar haar favoriete stad Utrecht.

Ik woon tijdelijk in bij Eric van der Linden. Geweldig dat hij mij dit aanbood. Niet alleen heb ik daar in de omgeving de gelegenheid om te zwemmen, maar Eric heeft natuurlijk ook een prachtige sportschool, waar ik dagelijks gebruik van kan maken. En de omgeving is prachtig, geweldig voor mooie fiets- en looptrainingen.  

Eigenlijk ben ik op vakantie in eigen land, de omgekeerde wereld; het is off-season, natuurlijk train ik wel, maar niet heel hard, dat ga ik begin volgend jaar weer oppakken. ik vind het heerlijk in Nederland, iets wat ik eigenlijk niet verwacht had. Vakantie betekent ook dat, na lange tijd , weer eens bij familie op bezoek kan gaan, mijn sponsoren kan bezoeken en andere sociale kontakten weer eens strakker aan kan halen. Ik heb ook meer energie, in Australië ben ik aan het werk, in Nederland is het een soort vakantie.

Mijn verblijf in Australië werd  een stuk langer dan verwacht door Corona. Na de uitbraak was voor mij de beste keuze langer in Australië te blijven dan gepland. Ik kon daar geweldig doortrainen en Corona was daar nog niet zo heel erg merkbaar.
Natuurlijk waren er ook daar geen wedstrijden, maar ik heb mijn motivatie en drive daar kunnen vasthouden. Ik leefde daar zonder echt wedstrijdplannen te hebben, maar iedere dag te trainen en beter te worden. De focus lag op wat ik iedere dag kon doen en klaar te staan als er eventueel een wedstrijd op mijn pad zou komen. Op die manier ben ik gemotiveerd gebleven.

 

Ik heb de afgelopen periode stappen gemaakt: ik lig veel ontspannener in het water, mijn fietsen en lopen zijn verbeterd. Ik heb bv. twee keer een tijdrit meegedaan, waaruit bleek dat mijn fietsen verbeterd was. Ook met lopen heb ik stappen kunnen maken. Ondanks het ontbreken van wedstrijden en kunnen laten zien, wat ik in me heb, was de periode in Australië pure winst.

Ik verwacht dat in het komende jaar zowel Ironman als Challenge in staat zullen zijn wedstrijden te organiseren, op welke manier dan ook. Ik zal dan hopelijk kunnen bewijzen wat ik waard ben in een internationaal sterk veld, want nog een jaar als het afgelopen trek ik, net als jij,  echt niet hahahaha.

Op het moment ben in naast trainen heel druk met de release van mijn boek; Geen zee te hoog. Ik ben heel benieuwd  hoe mensen mijn boek zullen ervaren. Ik heb inmiddels een aantal interviews gedaan rondom de boekrelease en er staan en nog een aantal gepland. Wellicht zal er ook nog een optreden in een talkshow volgen tzt. Op dit moment besteed ik daar best behoorlijk tijd in en dat kost ook behoorlijk energie, maar is wel heel leuk om te doen. Daarnaast heb ik inmiddels weer een aantal lezingen gedaan en staan er , ondanks Corona, iets wat ik ook heel leuk vind  om te doen. Als ik iets doe, doe ik het met volle overgave, zo ook voor een lezing. 

Natuurlijk was het afgelopen jaar financieel ook aanpassen, immers geen start- en prijzengelden, Ik mag me gelukkig prijzen met een aantal vaste sponsoren; Red Bull, Cervelo, Hoka One One en Van der Voort.

Mijn plan is om de trainingen in januari weer verder op te schroeven en in februari opnieuw naar het buitenland te gaan. Australië heeft de grenzen gesloten, maar er zijn verschillende andere opties: Zuid Afrika, St Moritz, Lanzarote. En wedstrijden …………………. ik hoop van harte dat we allemaal in 2021 weer kunnen genieten van onze sport.

Overigens in Els haar boek “Geen zee te hoog” via bol.com te pre-ordenen en zal Els binnen 14 dagen een link via haar website bekendmaken voor het bestellen van haar boek.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.