Vijftiende NTB-congres, geen sporters van het jaar, wel trots op loyaliteit – WTJ 1673

DONDERDAG – We waren zelf niet in de gelegenheid om mee te luisteren/kijken, maar zo’n honderd deelnemers hebben het 15e NTB-Congres wel gevolgd. Hieronder een korte weergave van het eerste online NTB-congres van afgelopen zaterdag. Het kreeg van jullie in elk geval een dikke voldoende. Mooi is ook dat voorzitter Wim van Oijen trots is op de leden en medewerkers van het bondsbureau in deze moeilijke tijden/nieuwe situatie.

Met een 7.3 als voorlopig rapportcijfer werd het vijftiende NTB-congres goed ontvangen bij de bijna 100 deelnemers, afgelopen zaterdag. Vanwege de coronamaatregelen was een bijeenkomst op Papendal, zoals de laatste jaren gebruikelijk was, niet mogelijk. Het programma werd daarop online en in verkorte vorm aangeboden, maar wel met de gebruikelijke centrale inleidingen, momenten om bij te praten en decentrale workshops. Er werd afgesloten met een virtueel sportmoment, waarbij de deelnemers met elkaar in Zwift een fietsrit konden maken.

Voorzitter Wim van Oijen sprak van een jaar met veel onzekerheid, waarin gezocht moest worden naar alternatieve manieren om de gemeenschap te kunnen blijven binden en boeien en tegelijkertijd de moeizame financiële situatie beheersbaar te houden. Hij dankte eenieder voor de drive om met elkaar maximale inzet voor de sport te blijven tonen. “Ik ben trots op de loyaliteit die ik onder de leden heb gezien en de manier waarop de medewerkers van ons bondsbureau elkaar vastgepakt hebben en als een team de nieuwe situatie het hoofd hebben geboden.”

In tegenstelling tot eerdere edities werden er geen sporters van het jaar verkozen en ook de presentatie van wedstrijdkalenders voor 2021 was niet gekoppeld aan het congres. De organisatie van de Teamcompetities Triathlon heeft intussen de plannen voor komend seizoen gepubliceerd en de inschrijving geopend. De kalenders van het Jeugd- en Juniorencircuit en de NK’s zijn nog in ontwikkeling en worden medio december verwacht.

======

De kop van het NTB-bericht was ‘Eerste online congres goed ontvangen’. Laten we hopen dat die eerste tevens de enige keer is. Dat er geen kalender presentatie was, hebben we gisteren enigszins gecompenseerd in de presentatie van de eerste 86 Nederlandse wedstrijden, die in elk geval gekoppeld zijn aan een datum in 2021. Als aanvulling daarop kunnen we melden dat – gezien de grote toeloop ook dit jaar – Roermond een tweedaags evenement gaat worden.

En omdat er geen verkiezingen waren, hebben we zelf maar de vier titels toegekend (altijd arbitrair natuurlijk, maar ze hebben dan ook geen officiële status, hooguit een Trikipedia-status). Een aparte titel paratriatleet van het jaar was er de laatste jaren niet meer (Jetze Plat kon zich meten met elke sportman), misschien toch leuk om te vermelden dat op basis van internationale prestaties de titel paratriatleet van het jaar bij Margret Ijdema terecht zou komen.

Sportman van het jaar: Youri Keulen

Sportvrouw van het jaar: Maya Kingma

Talent van het jaar: Kim van ’t Verlaat

Agegrouper van het jaar: Tom Oosterdijk

Paratriatleet van het jaar: Margret IJdema

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.