Allemaal meedoen (en doneren) aan de Thuistriathlon van Maarten van der Weijden! – WTJ 1681

Allemaal meedoen (en doneren) aan de Thuistriathlon van Maarten van der Weijden! – WTJ 1681

MAANDAG – Een pr op de marathon van 3.52.38 uur, een uur gezwommen, een uur gelopen en drie uur gefietst met Milan Brons, de spieren loszwemmen na 50 kilometer lopen. In alle opzichten is Maarten van der Weijden serieus doende met triathlon.

Na een sprintje en twee kwarts lijkt de Olympisch zwemkampioen klaar voor het langere werk. En daar wil het 39-jarige sportfenomeen niet te lang mee wachten. Corona maakt het nog moeilijk om in wedstrijdverband een hele te doen, maar daar heeft Maarten wel wat op gevonden. Op 9 januari gaat hij een ‘THUISTRIATHLON’ houden.

Net als in zijn ‘zwemtijd’ zijn alle triathlon- en sportactiviteiten van Maarten verbonden aan zijn Maarten van der Weijden Foundation. Mooi voorbeeld hoe goed die duizenden (zeg maar gerust miljoenen) euro’s vanuit de MvdW Foundation besteed zijn/worden was de ontdekking van een nieuwe speekselklier tijdens kankeronderzoek. Een succes van radiotherapeut Wouter Vogel en kaakchirurg Matthijs Valstar, die in alle interviews meteen verwijzen naar de 11Stedenzwemtocht van Maarten en het daarbij opgehaalde geld.

Terug naar de THUISTRIATHLON. Maarten: ,,Het nieuwe jaar komt in zicht. Na een gek en onvoorspelbaar 2020, wil ik 2021 goed beginnen. Graag wil ik samen met jullie sporten en zoveel mogelijk geld inzamelen voor TIPZO. Dit onderzoeksproject is gericht op betere en tijdige ondersteunende zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker en hun naasten in het ziekenhuis.’’

En dan de uitdaging. In zijn eigen huis in het Brabantse Waspik gaat Maarten op zaterdag 9 januari een hele triathlon afleggen. Dus 3,8 kilometer zwemmen in zijn zwembad, 180 kilometer fietsen op de rollers en 42,2 kilometer lopen op de loopband. Wat Maarten betreft doet hij het niet alleen. Wie dus net als hij goede voornemens heeft, doet sportief mee. Dat kan door te doneren en ook door zelf in beweging te komen.

Hoe kunnen we meedoen? Via fiets-, loop- en triathlontrainingsapp Zwift en Facebook is Maarten in elk geval goed te volgen. Je kunt mee fietsen en lopen, aansluiten wanneer je wilt en de afstand afleggen die je zelf als uitdaging stelt. Dat mag thuis op een hometrainer of lekker buiten.

Meedoen/erbij zijn? Dan kun je je nu aanmelden via de doneer/sport mee knop onderaan de homepage van de website thuistriathlon.mvdwfoundation.nl

De Strava-sportactiviteiten-trackeraccount is te koppelen aan je eigen profiel. Zo kunnen familie, vrienden, collega’s en andere triatleten jouw inspanningen volgen. En passant doneren en steunen we natuurlijk allemaal de actie. Maarten is er jullie nu al dankbaar voor. Hij sluit zijn bericht af met een warme en sportieve groet.

Vanavond maakte de nog prille triatleet zijn plannen wereldkundig. Tevoren was er tussen Maarten, de Foundation en Trikipedia al contact over het coveren van deze bijzondere dag op 9 januari. Hoe we jullie verrichtingen en/of inzamelingsacties allemaal gaan volgen, maken we de komende weken bekend. Laat het een prachtig begin van ‘a brand new year 2021’ worden!

Maarten, alvast veel succes met de trainingen en verdere voorbereidingen op jouw Thuistriathlon. Je voelt je in elk geval al helemaal THUIS in triathlon, zoveel is zeker!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

One thought on “Allemaal meedoen (en doneren) aan de Thuistriathlon van Maarten van der Weijden! – WTJ 1681

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.