GO-Triathlons al 600 inschrijvingen; Frysman 5/12; Geen PyramideRBR; Roermond finale Eredivisie – WTJ 1682

DINDAG – December is begonnen. Altijd al de rustigste wedstrijdmaand, maar dat betekent niet dat er niks gebeurt. Want die eerste decemberdag is voor veel organisaties een moment om de voorinschrijftafels klaar te zetten. Zo begon GO-triathlon op het middaguur met het openstellen van haar wedstrijden aan de Brouwersdam en Herkingen.

Graag maken we voor onze organisatie-partners een beetje extra reclame al lijkt dat voor de evenementen van Erik Peeman c.s. nauwelijks nodig. Resultaat na amper een half dagje inschrijven: 500 (!) aanmeldingen voor Brouwersdam en dik 100 voor Herkingen.

Pakjesavond is Frysman-avondje

Over vier dagen is het Pakjesavond. Voor veel triatleten is het sinds een aantal jaren dé avond om bij de computer te gaan zitten. De Frysman opent dan haar inschrijfkanalen voor de volgende editie. Van de dit jaar afgeblazen Frysman zijn alle aanmeldingen omgezet in deelname volgend jaar 3 juli. Dat betekent dat er 5 december nog 100 startbewijzen als surprisepakjes klaar liggen. Vanaf 20.21 uur moeten de liefhebbers op scherp klaar zitten.

Conclusie: zowel voor de GO-triathlon als de Frysman is het snel handelen, wil je er als deelnemer bij zijn in een jaar waarin het vaccin in elk geval al vroeg beschikbaar komt en de perspectieven op wedstrijden daarmee hopelijk een stuk gunstiger zijn.

Geen Pyramideduathlon meer in Austerlitz

Overigens geen fijn nieuws uit het midden van het land. De Pyramidduathlon en Trail zoals die de voorbije acht jaar werd gehouden rondom de beroemde pyramide van Austerlitz komt te vervallen. Niet corona gooit roet in het eten, maar de bescherming van het landgoed Den Treek Henschoten, waar het zich allemaal afspeelt.

Wat is het geval? We vroegen het organisator Jan Stehouwer, die samen met veel vrijwilligers, sponsors en partners vanaf het eerste uur betrokken is bij het sfeervolle evenement hartje Nederland. ,,Sinds begin dit jaar ligt er in het gebied rond de Pyramide een nieuwe ATB route, die druk bereden is. De aanleg en het gebruik van deze route heeft ertoe geleid dat het bestuur van het landgoed Den Treek Henschoten geen toestemming geeft de route rond de pyramide voor een dag af te sluiten voor ons evenement en geen toestemming geeft een (deels) alternatieve route te maken buiten de bestaande route.
Dit zorgt ervoor dat wij geen Pyramideduathlon en Trail meer kunnen organiseren in het prachtige gebied waar we dat van 2012 t/m 2019 acht edities lang wel, met veel plezier, hebben kunnen doen.’’

Het gaat de organisatoren van Triathlon Soest na aan het hart om afscheid te moeten nemen van dit unieke parcours en het monument als spil van de Pyramideduathlon. ,,We zullen op zoek gaan naar een andere locatie en ander evenement, maar niet zonder alle blije deelnemers van acht edities te bedanken.’’

Met een weemoedig gevoel kijkt Jan terug op al die jaren. ,,Wat hebben we een mooie dingen neergezet. De eerste editie met amper 100 deelnemers. Edities met modder, onweer, hitte, stralende zon, plenzende regen en vorst. Prachtige winnaars en genietende finishers. Twee keer een Nederlands kampioenschap, wat achteraf gezien knallende afsluiters waren.
Namens het voltallige organisatieteam nogmaals dank, wij hopen ons op termijn opnieuw te melden als we een nieuw plan hebben uitgewerkt.’’

Ongetwijfeld komt er uit de koker van Triathlon Soest weldra weer iets moois. Want dat organisatoren creatief geworden zijn (dat hebben we dan wel aan corona te danken) is duidelijk.

 Cross Duathlon Experience Asten

 Neem de crossduathlon Asten, het evenement waar Sanne van Paassen vorig jaar vol enthousiasme aan begonnen is. Geen buitenevenement eind dit jaar, daarvoor is het vaccin nog net even te laat klaar. Maar wel de Cross Duathlon Asten Experience. De duathlon doen, wanneer het jou uitkomt tussen 23 december en 3 januari. Want stilzitten is geen optie. De run-bike-run is te doen via de aangeboden GPS-track rondom Asten en Ommel. Ze bestaat uit de volgende mogelijkheden: run van 7 kilometer door de Oostappense Bossen, bike 20 kilometer ronde Asten en run 3,5 kiloemter wederom door Oostappense Bossen. Aanmelden en alle info: crosstriathlonasten.nl

Finale Teamcompetitie Eredivisie in Roermond

foto Renee Witteveen

 Dan Teamcompetitie nieuws. Veel wedstrijden waren al verdeeld, maar achter de finale van de Eredivisie stond nog een vraagteken. Na vandaag niet meer. De organisatie van de Roermond City Triathlon krijgt na het NK jeugd/junioren dit jaar voor 2021 de Eredivisie-finale toegewezen. Ook de 3e en 4e Divisie Zuid beleven hun apotheose aan de Grindmeren van de Limburgse bisschopstad. De format is de fameuze Team-Relay. De wedstrijd wordt gehouden op 19 september. Er worden nog alternatieven gezocht voor wedstrijden, die volgend jaar niet doorgaan en van oudsher de Teamcompetitie in huis had. Het gaat om Almere DUIN en Ouderkerk.

Maarten als lijstduwer

Tot slot: we doen niet aan politiek, maar wel als er een fameuze triatleet bij betrokken is. Maarten van der Weijden blijft in het nieuws. Na zijn Thuistriathlon-bericht van maandag werd vandaag de VVD-kieslijst voor de Kamerverkiezingen 2021 bekend. En wie staat er als 80e en laatste (oftewel lijstduwer) op de kandidatenlijst 2021? Juist, Maarten van der Weijden. Als ie met voorkeurstemmen gekozen wordt, krijgt ie het nog drukker dan druk.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.