De column van Angela (4): Nu even niet.

Ik ben wat druk. En ik geloof heilig in balans. Ik balans me dan ook hele dagen de pest. Zoek heel bewust m’n rustmomenten. Ik neem de tijd voor een training. Klets graag even met familie of vrienden. En als ik (thuis, kantoorbaan, coronaregels) aan het werk ben, focus ik mij op mijn werk, maar ik neem geregeld wel even een break van m’n beeldscherm. En dan is dat  thuiswerken wel lekker, want mijn wasgoed is nog nooit zo bij geweest.

Momenteel ben ik bezig met een trainerscursus ter aanvulling op m’n looptrainerschap. Want dat ben ik namelijk ook. En als ik ergens energie van krijg, is het wel van brullen naar atleten hoe ze moeten lopen. Meestal is dat trouwens dat het langzamer moet. Ze zijn nogal fanatiek, die triatleten. Maar die cursus is best veel werk. En slokt bij mij behalve uren ook een hoop hersencapaciteit op.

December is voor veel mensen een lastige maand. Persoonlijk was ik al nooit zo een fan van de feestdagen. Mij te druk en das funest voor m’n balans. Maar door het overlijden van mijn vader vorig jaar, rond de feestdagen, is het nogal cliché ‘de kutmaand’ geworden. En al die regels helpen daar natuurlijk al helemaal niet bij.

Kortom: Mijn hoofd staat soms echt niet naar ‘dingen’.

Toch heb ik, gewoon onder het genot van wat kerstmuziek, de boom opgezet en het huis versierd. Ik doe met een glimlach m’n werk, want ik heb écht een toffe baan. En buiten dat ik een super-nerd ben, die graag informatie opslurpt, studeer ik me eigen te pletter omdat ik weet dat het mij persoonlijk én mensen om mij heen een hoop kan brengen. Ik schrijf en geef de looptraining op ons cluppie, waar ik met veel plezier langs de baan sta. En tussendoor train ik dan nog wat, want ik heb me weer ingeschreven voor Almere volgend jaar. “Ontspannen door inspanning”. Wat dan weer goed is voor de balans.

Maar ik heb, of had, even geen ruimte in mijn hoofd voor een leuke column. Hoewel ik al schrijvende besef ik me dat er alweer veel meer uit mijn pen is gekomen dan ik van te voren had gedacht. Het is dit keer alleen niet volledig triatlon gerelateerd maar wellicht wel heel herkenbaar.

En eigenlijk wilde ik met dit berichtje gewoon iedereen die december ook een beetje moeilijk of druk vindt een hart onder de riem steken. En om zowel decemberliefhebbers als decemberhaters toch heel fijne feestdagen te wensen. Laten we, ondanks alle beperkingen, er wat van maken en een beetje op elkaar passen. We hebben het afgelopen jaar met zijn allen wel bewezen hoe krachtig en flexibel die triatleet kan zijn. Balen mocht, en is ook logisch, maar daarna werden de plannen gewoon bijgesteld en daar waar het kon aangepast en tóch uitgevoerd. Power.  Blijf lekker zwemmen, fietsen en lopen. En ondanks alle twijfels, ook gewoon weer doelen stellen voor volgend jaar. Of tie nu in de Hoeksche waard, Brouwersdam, Almere, Friesland of in je achtertuin ligt. Een doel is een doel. En met de juiste balans, bijna altijd haalbaar. Dan wordt zelfs december haalbaar.

Alvast de beste wensen allemaal. Blijf gezond. Altijd trouwens. En jullie lezen mij weer de 11de van het volgende jaar ?

Dikke virtuele knuffel,
Angela

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.