Nederlandse kampioenschappen van NTB zijn bekend – WTJ 1689

WOENSDAG – Bij het ter perse gaan van deze editie. Dat schreven verslaggevers nog in de tijd dat er geen online verkeer bestond. Dan moesten de berichten rond 23 uur ’s avonds worden afgerond en moest je maar hopen dat er geen al te groot nieuws meer bij kwam.

Het voelde zo toen in de loop van de avond WTJ 1688 klaar was en de Nederlandse Triathlon Bond vervolgens nog een mail in onze box dropte. Want ze zijn er bij de NTB uit voor wat betreft de Nederlandse kampioenschappen in 2021. Ijs en corona dienende worden ze op de volgende locaties gehouden:

3 april: NK run-bike-run Almere

2 mei: NK sprint run-bike-run Hoogerheide

5 juni: NK sprint triathlon Nijmegen

30 mei: NK halve triathlon Nieuwkoop (onder voorbehoud)

3 juli: NK masters triathlon Hardenberg

10 juli: NK standaard/OD triathlon Rotterdam

28 augustus: NK jeugd en junioren triathlon Zaanstad

12 september: NK lange afstand triathlon Almere (tevens WK)

18 september: NK paratriathlon Roermond

 

Vrijwel alle organisaties hadden ook voor 2020 hetzelfde NK toegewezen gekregen. De enige uitzondering is Roermond, dat behalve de Eredivisie-finale ook het NK paratriathlon krijgt. De Limburgse organisatie kreeg de voorkeur boven Alphen aan den Rijn, omdat ook de Belgische en Luxemburgse federaties hun NK paratriathlon in dezelfde race willen houden. En dat alles twee weken na de Paralympics op 18 september. Nieuwkoop moet nog groen licht geven op het gastheerschap van het NK halve.

Veel werk aan de winkel dus voor Start2Finish/Challenge Almere. Zij mogen vier NK’s organiseren. Op 3 april, 5 juni, 10 juli en 12 september. Meest opvallend is die combinatie WK met het NK. Normaliter staat de World Triathlon geen nationale kampioenschappen tijdens een WK toe, maar voor de Almere-race wordt een uitzondering gemaakt. Het is overigens alleen een NK voor de elite. De agegroupers hebben volgend jaar dus geen NK lang.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.