Mark en Mark; IM Maastricht stroomt vol; 73 NLers in Frankfurt – Tri2OneCoaching  – WTJ 1692

MAANDAG – Grappig als naamgenoten elkaar via onze berichtgeving ontmoeten en vervolgens plannetjes smeden om ons speakers nog eens om de tuin te leiden. We hadden het zondag over ‘haaienman’ Mark de Boer, waarvan ik wel wist dat hij in mijn favoriete dierentuin (Blijdorp) werkte. Ook dat ik hem in de eerste Gelreman in actie gezien had. Op zoek naar meer prestaties troffen we Mark de Boer ook aan in de uitslagen van Challenge Geraardsbergen en 70.3 Ironman Mallorca. Altijd leuk om er nog even bij te vermelden. Maar ja, er zijn heus meer Mark de Boers in de wereld. Zelfs naamgenoten, die aan triathlon doen. Daar weten we met het ‘Holland Triathlon/Challenge Almere-bestand’ van alle finishers op de hele aldaar alles van. Zo komt de naam Jansen 64 keer en De Vries 78 keer voor. Aangezien er in de beginjaren in de uitslagen alleen een voorletter stond, geeft dat nog wel eens verwarring. Beide Marken vatten de fout overigens sportief op.

Mark de haaienman en Mark de Bussummer

Voor de goede orde. Je hebt een Mark de Boer in Rotterdam. Gelreman gedaan en aanwezig bij de reddingswerkzaamheden van een blauwe haai op het strand van Ouddorp. En je hebt een Mark de Boer in Bussum, eveneens actief triatleet in onder meer de halves van Almere, Mallorca en Geraardsbergen. Bij dezen zijn beide Marken uitgenodigd om in dezelfde serie mee te doen aan de triathlon van Oud Gastel volgend jaar!

In West-Brabant tellen ze volgend jaar door naar inmiddels de 36e editie van de Verwer & Janssentriathlon. De inschrijvingen openen met oud- en nieuw middernacht. Komt goed uit, want we mogen van de premier toch niet naar buiten op het moment dat we normaal elkaar op straat de beste wensen uitdelen.

Ironman 70.3 Maastricht al op helft met deelnemersveld

In Maastricht spreken ze van de eerste editie in de aankondiging van de Ironman 70.3 Maastricht-Limburg. Terecht, want die afstand had de Zuid-Limburgse organisatie niet eerder. Drie jaar Ironmans, twee jaar 5150 Multisport Festival en bij de zesde gelegenheid dus Ironman 70.3. Gisteren is trouwens de inschrijving geopend. En guess what, binnen een paar uur was de 1000e (!) aanmelding een feit. En in de avonduren liep de teller even hard door. Het betekent ook dat al bijna de helft van het deelnemersveld is ingevuld.

Vincent van der Stouwe van Extra Leisure, Nederlands exclusieve licentiehouder bij Ironman, liet ons weten dat er 2500 startbewijzen te vergeven zijn. ,,Je spreekt met een blij man. We zijn dinsdagmiddag om twee uur begonnen met inschrijven en inmiddels hebben 1000 atleten zich ingeschreven voor Ironman 70.3 Maastricht-Limburg. Natuurlijk hoop je als organisatie op enthousiasme van de atleten voor je race, maar in zo’n korte tijd zo veel inschrijvingen, dat overtreft onze stoutste verwachtingen. Het is fijn dat mensen vertrouwen hebben in onze organisatie, maar ook vertrouwen dat corona ooit voorbij gaat.’’ Extra mooi is trouwens dat de ‘Founding Father van de Nederlandse Ironman’ zich met succes heeft ingeschreven voor de race, waarvan zoon Rob race-director is. We wensen Emiel Frambach nu alvast veel succes met de voorbereidingen en zien hem graag op de Magic Carpet finishen op 1 augustus!

Een andere Ironman, die in Frankfurt zit (uiteraard) al vol. Het is immers tevens het Europees kampioenschap, daarmee een zwaargewicht onder de triathlons. Het is nog te vroeg om er een uitgebreide preview aan te wijden, wel interessant is te vermelden dat 73 Nederlanders tot de gelukkigen behoren en startgerechtigd zijn op dit EK.

Zwift-held Costes op WK Almere

Van EK naar WK is soms maar een kleine stap. Challenge Almere richt zich – met een jaar uitstel – nu volop op die WK-week in september. Ze kregen deze week al een bijzondere aanmelding in de vorm van Antony Costes. De Fransman mag – met recht – de Zwift-kampioen triathlon van het afgelopen seizoen genoemd worden. Virtueel dus een topper en als het goed is volgend jaar september in levende lijve te zien in de Flevopolder.  Of Cameron Wurf er dan ook weer bij is, hangt af van zijn wielerprogramma. De Australische alleskunner heeft zijn contract bij Ineos verlengd.

Goede trainingsplanning via Hylke

Tot slot nog prettig nieuws van onze media-partner Tri2one Coaching. Founder en hoofdcoach Hylke Sietze lancert een webinar onder de titel Trainingsleer & Triathlon: meer uit minder!

In zestig minuten brengt Hylke iedereen de essentiële zaken voor een goede trainingsplanning en juiste opbouw van trainingen bij. Na de webinar weet je zelf een goede periodisering te maken en je trainingsdata optimaal te interpreteren. Wie zich aanmeldt krijgt bevestiging van registratie per e-mail. Aanmelden kan via de site tri2onecoaching.nl

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.